Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Zdrcená Rathová: Naděje se vypařila, manžel sedí dál!

Autor: fab, psch - 
4. dubna 2013
06:00

Ač to na poslední chvíli vypadalo nadějně, poslanec David Rath (48) zůstává za mřížemi, soud zamítl jeho propuštění na kauci. Poslední naděje jeho, ale i jeho manželky Evy Rathové (47) se už definitivně rozplynuly!

„Jsem z toho velmi zklamaná,“ řekla stručně deníku Aha! Eva Rathová. Její rozpoložení a špatná nálada, která u ní v poslední době z pochopitelných důvodů převládá, se odráží i na její tváři – bez úsměvu je už nějakou dobu.

Veškeré naděje na svobodu pro Ratha se rozplynuly, když Krajský soud v Praze shodil ze stolu Rathovu žádost na propuštění z vazební věznice na Ruzyni na kauci. Úterní rozsudek tak zmařil veškerou snahu Rathovy rodiny.

Dvoumilionová kauce, kterou složila Eva Rathová spolu s otcem bývalého hejtmana Ratmírem Rathem, tak přišla v niveč. Teď už zbývá jediné – znovu požádat o propuštění.

Nemocný otec

Už Okresní soud Praha-východ přihlédl k Rathově situaci, kdy žádal o propuštění kvůli nemocnému otci, a nepravomocně ho propustil. V té době se zdálo, že vše půjde, jako po másle. To by ale nesměl žalobce protestovat.

Rath je ve vazbě od loňského května kvůli obavě, že by mohl utéct, a kvůli možnému pokračování v trestné činnosti. Podle policie si politik řekl dohromady o více než 22 milionů korun úplatků, převzal prý přes 16 milionů. Hrozí mu až 12 let vězení.

inocenta ( 10. dubna 2013 18:16 )

adekvátní to není a napovídá to i o jiném,že? Proč ten, a ne onen. Takže žádné nezávislé soudy nemáme.

inocenta ( 10. dubna 2013 18:14 )

stává se to v různém podání a menším měřítku i jiným, není to jen postižený klient H systému, to mně věřte.

inocenta ( 10. dubna 2013 18:12 )

S nižšími soudy mám špatné zkušenosti, i moje advokátka řekla, že je to na zvracení....Dalo se čekat, že ho nepustí a soudy budou neveřejné. Opravdu to je politický vězeň, i kdyby nebyl zcela čistý. Všem se neměří stejným metrem,, máme tady privilegované.

rumovapalice ( 4. dubna 2013 16:15 )

důchodce v domově být nemusí, ty blbe

hlinsko ( 4. dubna 2013 13:50 )

opravuji - vidět Tomáše Sokola

Zobrazit celou diskusi