Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neuvěřitelný omyl policie: Z nevinného udělali vraha! Zaměnili totiž jména

Autor: Jana Ulrichová - 
30. března 2013
12:17

Policisté na severu Čech mají malér. Zaměnili totiž identitu muže podezřelého z pokusu o vraždu na Teplicku. Když ho hledali, uveřejnili omylem fotografii jeho jmenovce, podnikatele Tomáše Houdka (30) z Moldavy. Ten je teď naštvaný. Omluva, kterou policie zveřejnila, mu k očištění dobrého jména rozhodně nestačí.

Policisté v polovině března vyhlásili pátrání po Tomáši Houdkovi (20), kterého podezírali z brutálního loupežného přepadení vietnamského prodejce v Chotějovicích na Teplicku. I když omyl se záměnou identity vyšel vzápětí najevo, některá média tvář nesprávného Houdka zveřejnila.

Stejná jména

Muž, který má loupež se zbraní na svědomí, se po čtyřech dnech policii sám přihlásil. „Byl obviněn z loupeže a pokusu o vraždu. Je ve vazbě,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. O deset let staršímu Tomáši Houdkovi z Moldavy, který neměl s přepadením nic společného, se policie omluvila.

„Jednalo se o dva muže stejného jména a příjmení, ze stejného okresu a přibližně stejného věku,“ vysvětlila policejní mluvčí, jak k záměně došlo. To ale Tomáši Houdkovi nestačí. Za poškození dobrého jména a s tím související ušlý zisk bude prý žádat od policie odškodné.

"Život se mi rázem otočil o 180 stupňů," říká muž, který si kvůli policejnímu pochybení zažil pořádně perné chvíle - telefonáty od rodiny, známých, ale i problémy ve své firmě.

Omluva policie

Policie ČR KŘP Ústeckého kraje se omlouvá 30letému Tomáši Houdkovi. Během pátrání po nebezpečném pachateli došlo dne 8. března 2013 při zveřejňování fotografi í v médiích k záměně dvou osob. Jednalo se o dva muže stejného jména a příjmení, ze stejného okresu a přibližně stejného věku. Třicetiletý Tomáš Houdek nemá s tímto trestným činem žádnou spojitost. Za vzniklé nepříjemnosti se Policie ČR Krajské ředitelství Ústeckého kraje Tomáši Houdkovi omlouvá.

ivuska1 ( 30. března 2013 15:20 )

omluva je nedostacujici

ivuska1 ( 30. března 2013 15:18 )

ivuska1 ( 30. března 2013 15:16 )

no ale policajti to nepoznali

peterwilliams ( 30. března 2013 15:16 )

ten pravy houdek je ale hnusflus

ivuska1 ( 30. března 2013 15:14 )

souhlas

Zobrazit celou diskusi