Předmětem sporu jsou dva parfémy pojmenované Lady Karneval a Cesta rájem. To jsou ale názvy písniček tragicky zesnulého textaře Jiřího Štaidla (†30) a jediným vlastníkem autorských práv je jeho bratr Ladislav. Právník už jedná „Ten, kdo chce používat tyto názvy, k tomu potřebuje ode mě právo. A to já skutečně nikomu nedal a ani jsem o to nebyl nikým požádán,“ řekl Blesku Štaidl, který už vytáhl do boje a zřejmě bude po Kohákovi požadovat finanční odškodnění. „Můj právní zástupce už začal jednat. Jak to dopadne, uvidíme. Takhle to ale rozhodně nechci nechat!“ prohlašuje rezolutně Štaidl.

Kauza parfémy

Co se vlastně stalo? Podnikatel a multimilionář Aleš Buksa vyráběl dva parfémy Lady Karneval a Cesta rájem, na které vlastní ochrannou známku Zdeněk Kohák. Proto Buksa, aby mohl parfémy prodávat, musel Kohákovi zaplatit licenci ve výši 2 milionů korun a z prodeje každého parfému Kohákovi odevzdával 150 korun s přesvědčením, že přijdou na účet Gottovi a ten z nich odevzdá Kohákovi provizi. „Tak to bylo domluveno s Janem Moťovským, po kterém Kohák kšeft převzal. Nebylo třeba pochybovat, že je tomu jinak. Byl jsem ale uveden v omyl,“ říká Buksa. Kohák si totiž 150 korun nechával a Gottovi z nich na účet posílal směšných 15 korun!

Nevídané, neslýchané, takhle se chovat k někomu takovému, jako je Karel Gott. Tahle se obohacovat na Slavíkovi je přímo tristní,“ rozčílil se Buksa a celou kauzu ještě s Gottovou manažerkou a účetní Jaroslavou Herzerů rozvířil v Blesku.

Fotogalerie
3 fotografie