Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britku v Emirátech soudí za to, že obědvala s ženatým mužem

Muž se ženou mohou být podle muslimského práva spolu o samotě pouze pokud jsou manželé, nebo příbuzní - ilustrační foto
Muž se ženou mohou být podle muslimského práva spolu o samotě pouze pokud jsou manželé, nebo příbuzní - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
29. března 2013
13:59

Oběd s ženatým mužem a sklenka vína u něj doma. V západním světě běžná věc, ve Spojených arabských emirátech vážný problém. Britská učitelka stanula kvůli těmto prohřeškům před soudem.

Mladá žena byla obviněna z porušení muslimského zákona, který zakazuje párům, kteří nejsou sezdaní nebo příbuzní, být spolu o samotě. Britské učitelce za to hrozí rok vězení a nejen to. Trest jí zřejmě stihne i za to, že s mužem pila alkohol. Podle britského deníku The Sun žena na verdikt čeká ve špinavé cele vězení v Abú Zabí.

Nejmenovaná učitelka u soudu vypověděla, že se s mužem syrské národnosti seznámila ten den. Představil je údajně její kolega, který při společném obědě nechal o samotě.

U soudu však mimo jiné vyšlo najevo, že syrský muž, který si také pobyl několik dnů ve vazbě, jen pár dnů před osudným obědem vyhodil po hádce z domu svou manželku. Ta, jakmile se nyní dověděla o tom, že její muž obědval s cizí ženou, okamžitě začala spřádat pomstychtivé plány.

Britští diplomaté dělají všemožné kroky, aby ženu dostali zpět do vlasti. Doufají, že by jako polehčující okolnost mohla zapůsobit také výpověď kolegy, který dvojici seznámil. Dosvědčil, že ženu do domu Syřana pozval on.

Případy, kdy se Evropani v bohatých arabských zemích, které poskytují mnoho příležitostí, jak si užít noční život plnými doušky, dostanou do problémů, nejsou rozhodně neobvyklé. V záři nejmodernějších výdobytků je na ortodoxní náboženské právo šaría zřejmě velice snadné zapomenout.

dobrotka ( 12. dubna 2013 20:22 )

anka - pokud se pistehovali do Nemecka, tak by teda meli dodrzovat zakony te zeme, ktera je prijala. V soukromi at si slavi a dodrzuji co chteji, to jim nikdo nebere, ale uzakonovat nektere jejich pozadavky, to teda ne. To at si jdou zase do sve vlasti.

dobrotka ( 12. dubna 2013 20:08 )

Tohle by melo platit pro zeny z jejich zeme. Tahle zena je britska obcanka.

dobrotka ( 12. dubna 2013 20:05 )

To je zvlastni! Kamkoli tihle arabove prijdou, do jakekoli zeme, tak NIKDY neziji podle tradic te ktere zeme, kde zrovna ziji, ale zavadeji sve tradice!!!!!!!!!!!!!!!! Takze tohle by meli dodrzovat hlavne ONI!!!!!!!!!!!!!!

jakarte ( 29. března 2013 15:59 )

Tady jde o princip. V zemi ve které ziji se mam chovat podle jeji tradice. Moc ustupujeme.

anka ( 29. března 2013 15:28 )

chtit mohou....na tom preci nic spatneho....ja bych taky obcas chtela modre z nebe......jinak kolik muslimu zije v nemecku trvale a kolik krestanu v emiratech...

Zobrazit celou diskusi