Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Naomi (20) znetvořil útočník kyselinou: Policie ji obvinila, že si zranění způsobila sama!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
24. února 2013
17:02

Celý svět se zhroutil teprve dvacetileté Naomi Oni z Velké Británie, když ji cestou z práce koncem minulého roku zahalená osoba polila kyselinou a navždy zmrzačila. A aby toho nebylo málo, nyní se policie zabývá verzí, podle které si měla zranění způsobit sama.

Policie se začala touto možností zabývat poté, co našla v počítači mladé ženy důkazy o tom, že před útokem hledala na internetu informace o útocích kyselinou.

Vyšetřovatelé se následně ptali příbuzných, zda je možné, že by si zranění způsobila sama. Její přítel tuto verzi ale razantně odmítá. "Musí dál vyšetřovat. V této chvíli jsou na špatné cestě, pokud se zaobírají tím, že si vyhledávala informace o útocích kyselinou. A činí z toho hloupé závěry," prohlásil Ato Owede (23) v rozhovoru s Sunday Times.

Naomi údajně vyhledávala informace o bývalé modelce Katie Piper (29), která se sama stala terčem podobného útoku v březnu 2008. Od té doby se Katie snaží upozorňovat na případy, kdy jsou ženy tímto způsobem mrzačeny a pomáhat obětem. Modelka později podstoupila revoluční transplantaci obličeje. Podle kamarádky Naomi pouze koukala na dokument, ve kterém bývalá modelka účinkovala.

Naomi utrpěla vážné popáleniny na obličeji, pažích a na hlavě. Po útoku podstoupila několik operací a částečně oslepla. Ona sama uvedla, že ji na cestě z práce kyselinou polila osoba oblečená v nikábu (závoj zakrývající celý obličej mimo očí, tradičně nošený některými ženami v islámských zemích - pozn. red).

Po útoku Naomi v rozhovoru pronesla: "Byla jsem vždy otevřená a sebejistá - byla jsem středem pozornosti díky tomu, jak jsem se oblékala a jak jsem měla upravené vlasy - ale teď už nechci, aby se na mě někdo díval. Nechci, aby mě lidi viděli na veřejnosti. Nejezdím autobusem ani metrem. Když musím do nemocnice, raději si objednám taxi."

pretty.liar ( 29. března 2013 15:24 )

celý ten její připad mi přijde dost zvláštní,o té modelce,co jí to udělal bývalý přitel,tuším muslim,ze vsteku jsem slyšela a navíc byly tam i svědci a hlavně motiv!!!!Ale je až moc velká náhoda,že jí to udělala žena na ulici,kterou ani neznala,nikde v článku není napsané,že by k tomu měla motiv a navíc si ještě o té popálené ženě četla na internetu

tally ( 25. února 2013 09:38 )

přečti si ho sám a znovu blbče! Je tam jasně napsáno, že policie uvažuje ne že 100%

peterwilliams ( 25. února 2013 05:01 )

to je ubožačka ..vymyslí si , že ji to udělala muslimka v závoji,pak kdo je tu rasista ...ošklivá ,zakomplexovaná d.ěv.ka udělala si to sama ,chce vyvolat neklid mezi lidma

peterwilliams ( 25. února 2013 04:21 )

to je odporná nána..si to udělala sama !!!

mortis69 ( 25. února 2013 04:03 )

Každej vtipkuje a machruje,dokud se mu to nestane O to víc pak řvou a jsou ti největší chudáci ublížený

Zobrazit celou diskusi