Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podpora vládce Kima: Smrt americkým imperialistům!, skandoval dav tisíců Severokorejců

Kim Čong-Un nařídil bojovou pohotovost
Kim Čong-Un nařídil bojovou pohotovost  (Autor: EPA)
Autor: psch, ČTK - 
29. března 2013
08:50

Rozbroje mezi KLDR a Spojenými státy nabírají na obrátkách. Včera vyslaly USA neviditelné bombardéry nad Severní Koreu, Kim Čong-un v reakci na to nařídil svým raketovým vojskům bojovou pohotovost k útoku.

Severokorejský vůdce nařídil svým raketovým vojskům bojovou pohotovost k útoku na americké vojenské základny v Jižní Koreji a v Tichomoří. I když je výzbroj KLDR zřejmě zastaralá, prohlašují Američané, že berou severokorejské hrozby vážně.

Tisíce Severokorejců se dnes sešly na hlavním náměstí v Pchjongjangu, kde se konalo shromáždění na podporu výzvy Kim Čong-una do zbraně proti Spojeným státům.

Se skandováním "Smrt americkým imperialistům" a "Smeťte americké agresory", pochodovali vojáci a studenti 90 minut po Kim Ir-senově náměstí v centru Pchjongjangu.

Státní sdělovací prostředky už časně ráno informovaly, že Kim Čong-un svolal mimořádné vojenské zasedání. Po půlnoční schůzce s nejvyššími veliteli pak podle tiskové agentury KCNA podepsal příslušné rozkazy o uvedení raket do pohotovosti. Vůdce prý usoudil, že "za stávající situace nastal čas zúčtovat s americkými imperialisty".

zasejedna ( 2. dubna 2013 09:36 )

dost často do USA jezdím a můj kolega byl v KLDR pracovně.Na rozdíl od tebe a tobě podobným, nemám vymytý mozek, ale znám(aspoň trochu)a můžu porovnávat.

venxa ( 29. března 2013 15:17 )

Karlos107 a Zasejedna kdo vam ty blby ptakoviny laduje do hlav? Ze to papouskujete to nesvedci moc o vasi inteligenci.

cujevuxo ( 29. března 2013 14:32 )

starej se o svou pr.del v česku a koreu i usa nech na pokoji ku,ndo

cujevuxo ( 29. března 2013 14:31 )

díky tomu že amíci dělali ve druhé světové válce pořádek ve světě, tak jsme vyhráli a nemuseli jsme se stěhovat na sibýř, i když pro tebe by to bylo nejlepší řešení ty pitomej zm.rde

karlos107 ( 29. března 2013 13:12 )

Zasraní amíci chtějí dělat pořádek ve světě, přitom mají doma takový bordel,že se o něm raděj nemluví. Darebáci si dělají s Evropy jen cvičiště !!! Kdyby tam bylo 100 hurikánů denně, bylo by málo.

Zobrazit celou diskusi