Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KLDR hrozí: Zaútočíme kvůli americkým bombardérům nad Jižní Koreou!

Autor: ČTK, shp - 
20. března 2013
08:06

Komunistům v Severní Koreji již docházejí nervy. Země dnes odsoudila cvičné přelety amerických bombardérů B-52 schopných nést jadernou nálož nad Korejským poloostrovem. Podle KLDR jde o neomluvitelné provokace, na něž bude Pchjongjang reagovat vojenskou akcí, pokud budou pokračovat.

Americké ministerstvo obrany potvrdilo, že nejméně jeden bombardér B-52 přeletěl nad Jižní Koreou minulý týden v rámci společných jihokorejsko-amerických vojenských cvičení. Jihokorejské zdroje uvedly, že další přelet se uskutečnil v úterý.

Neomluvitelná provokace

„Je to neomluvitelná provokace,“ řekl mluvčí severokorejského ministerstva obrany, kterého citovala oficiální tisková agentura KCNA. "USA zatahují prostředky strategického jaderného úderu na Korejský poloostrov v době, kdy se situace posouvá na okraj války," dodal mluvčí.

Hrozba jadernými zbraněmi

Vojenské napětí na Korejském poloostrově je na nejvyšší úrovni za poslední roky. KLDR v únoru provedla pokusný jaderný výbuch, za což na ni Rada bezpečnosti OSN uvalila zpřísněné sankce. Pchjongjang vzápětí pohrozil novou korejskou válkou i použitím jaderných zbraní.

venxa ( 20. března 2013 17:53 )

jana999 ty budes asi pribuzna te senilni komunisticke rasple Fortin.

jana999 ( 20. března 2013 10:47 )

jako na co, že budeme mít ještě víc rakoviny? Ty atomový bomby jsou dneska mnohonásobně účinější než ty hozené na japonsko, tak tu nedělej hrdinu, bez následků to nebude ani u nás a nevím proč je amíci musí provokovat, jenom všude vyvolávají války,

hulimihoukolen ( 20. března 2013 09:55 )

UZ se tesim.

horstfuxteleshop ( 20. března 2013 09:31 )

šikmookí parchanti vemou vozík a oslíka, naložej atomovku, odvezou do usa odpálej, počkaj si až to bouchne a zase pujdou domu

kluk.z.moravy ( 20. března 2013 09:27 )

Zobrazit celou diskusi