Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud s dvojicí, která okradla bezdomovce o výhru v loterii: Vzali mu 30 milionů!

Jana Č. (vlevo) a její partner Miroslav Š. (vpravo) jsou podezřelí, že si přivlastnili 30 milionů korun, které v loterii vyhrál bezdomovec František V. (uprostřed)
Jana Č. (vlevo) a její partner Miroslav Š. (vpravo) jsou podezřelí, že si přivlastnili 30 milionů korun, které v loterii vyhrál bezdomovec František V. (uprostřed)  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: ljš, ČTK - 
27. března 2013
14:36

Považoval je za kamarády, oni ho však údajně okradli o výhru v loterii. Nejednalo se ale o žádnou malou částku. Jana Č. (33) a Miroslav Š. (28) stanuli před soudem kvůli podezření, že si přivlastnili celých 30 milionům, které patřily bezdomovci Františku V.

Třiatřicetiletá Jana Č. a osmadvacetiletý Miroslav Š. údajně před dvěma lety zpronevěřili svému známému, čtyřiapadesátiletému bezdomovci Františku V. výhru ve výši téměř 30 milionů korun. Peníze si nechali převést na svůj účet.

Obžalovaní znali bezdomovce několik let, pomáhal jim totiž ve stánku s textiliemi a později i v jejich cukrárně u stanice metra v Praze 9. František se krom toho živil se sběrem starého železa a pravidelně sázel. Zázraky se ale dějí a pan František si jednoho dne zakoupil tiket, díky kterému vyhrál bezmála 30 milionů korun. Překvapivou zprávu pak oznámil dvojici z cukrárny.

Mladý pár podle ní nabídl muži, že vše ověří u sázkové kanceláře a poskytne své údaje k převzetí výhry. Žena se prohlásila za výherkyni, sepsala potvrzení o výhře, vyzvedla zálohu několik set tisíc korun a zbytek výhry si nechala převést na svůj bankovní účet.

Stěhovali ho

Pravého výherce dvojice pak sice podle spisu ubytovali ve svém bytě,  ale po několika dnech ho přestěhovali za Prahu, aby s ním nemohli komunikovat jeho kamarádi, kteří by mu mohli ublížit. Za dva měsíce ho však přestěhovali do domu, který pro něj z výhry koupili za 12,5 milionu korun.

V téže době ale na policii přišla známá bezdomovce a nahlásila, že ho neviděla od doby převzetí výhry a má strach o jeho život. Policisté muže vypátrali v luxusním domě za Prahou, kde jim pohřešovaný ale řekl, že je v pořádku a dvojice se o něj stará. Loni v květnu ho však podezřelí z domu údajně vyhodili, protože muž zjistil, že není ani majitelem domu, ani aut, odmítal se proto o dům starat.

Rozsudek nad povedou dvojicí by měl být znám během několika dní.

daity ( 27. srpna 2013 14:08 )

Tuším, že jsou oba přičouzený, tedy ten páreček.Hyeny!

peterwilliams ( 27. března 2013 16:30 )

blbe

linux.html. ( 27. března 2013 15:38 )

peterwilliams: chrantě si více svojí identitu vám radím v dnešní době je hrozně jednoduché se nabourat přes blesk a posléze se dostat i na vaše id. no a posléze se dozvíte o uživateli připojení téměř vše jako já o vás zabralo mi to jen pár minut a světe div se na koho je vaše přípojka jméno a další údaje o vás už nebyli problém takže pane williams civilním jménem roman gaži dávejte si pozor zdraví linux c++ a vbsscript tým

jerry ( 27. března 2013 15:20 )

Pan kardinál Vlk by měl policistu jmenovat blahoslaveným a měl by za něj odsloužit mši.

peterwilliams ( 27. března 2013 15:13 )

kvadraturapochvy

Zobrazit celou diskusi