Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ve spodním prádle na Sibiři? Francouze okradli a vyhodili z vlaku jen v trenkách

Muž se prošel v dvaadvacetistupňovém mrazu ve spodním prádle a v ponožkách po Sibiři... nedobrovolně
Muž se prošel v dvaadvacetistupňovém mrazu ve spodním prádle a v ponožkách po Sibiři... nedobrovolně  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, tis - 
26. března 2013
08:47

Francouzský turista zažil nepříjemnou lekci, na kterou jen tak nezapomene. Během cesty po transsibiřské magistrále z Vladivostoku do Moskvy se v kupé družně bavil ve společnosti sibiřských domorodců. Vše se však zvrhlo a podnapilí Rusové ho okradli o všechno a vyhodili z vlaku ve spodním prádle a ponožkách.

Francouz se polonahý a bez dokladů ocitl ve dvaadvacetistupňovém mrazu nedaleko zapadlé železniční zastávky Sbega východně od Bajkalského jezera. Podle ruské agentury Interfax se ve sněhu podél kolejí dostal do stanice, kde výpravčí přivolal policii s tlumočníkem. Ve vlaku nechal turista nejen doklady, ale i peníze a jízdenku.

Zabalen do železničářského kabátu byl nakonec Francouz dopraven do nejbližšího hotelu. Po jeho osobních zavazadlech pátrá ve vlaku putujícím tajgou ruská železniční policie.

Podle agentury RIA Novosti se letos v zimě na magistrále podobný případ už jednou přihodil. Ve vlaku jedoucím v noci jižní Sibiří si v lednu ruský cestující šel v noci na konec vagónu zakouřit. Když se ale vracel do kupé, spletl si dveře a vypadl ven.

Muž spadl do sněhu, nebyl vážně zraněn, ale ocitl se sám uprostřed lesů za čtyřicetistupňových mrazů. Sedmikilometrové putování do nejbližší obce prý ale přežil.

peterwilliams ( 26. března 2013 10:46 )

rusove jsou s.vi.ne a cinani taky

peterwilliams ( 26. března 2013 10:46 )

 tam bych nikdy nejel

Zobrazit celou diskusi