Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obrovská razie po celém Česku: 19 lidí v poutech kvůli stomilionovým podvodům

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch, ČTK - 
25. března 2013
12:23

Protikorupční policie od rána úřaduje na celém území Česka, pozatýkala už 19 lidí a z nich 13 dokonce obvinila. Skupina lidí mohla způsobit až stomilionové škody, když krátili daně při obchodech s elektronikou.

"Od rána probíhá na celém území České republiky rozsáhlá realizace v souvislosti s daňovou trestnou činností," řekl v České televizi mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Podle něj detektivové prověřují případ podvodů na daních z přidané hodnoty.

Stovky policistů podle Ibeheje provádí domovní prohlídky na severu Moravy, Olomoucku, Vysočině, v Praze i Brně. Razie probíhají i v nebytových prostorách. Na případu spolupracuje i Generální finanční ředitelství.

Mluvčí Ibehej zatím nechce kvůli neustále probíhající akci zveřejňovat další informace. Jasné ale je, že pokud se obviněným prokáže vina a budou odsouzeni, hrozí jim za tento čin až desetileté vězení.

marmat ( 25. března 2013 14:59 )

Už minimálně půl roku AKCE střídá AKCI... Rozhejbala to evidentně pí Bradáčová a odstartovala Ráthem!!! Jede to tempem, které NEZNÁME....

poletucha ( 25. března 2013 14:51 )

..to "narodni poklad" vosefovala..

jete ( 25. března 2013 14:26 )

vildasin...ty neumíš číst a nebo nekoukáš na telku.To nemá s hlavou státu nic společného.Nejméně rok už nás pan Ibehej informuje o zatýkání různejch leváků.Jiná věc je,kam se to vše zametá.Měli by začít vyšetřovat naše soudnictví,tam to smrdí,no a při tom by mohli juknout do spisů,které ti klucí a holky šetřili.Hned bychom věděli,kdo s kým a za kolik,že????Ten prďoch Zemanů s tím nic nemá a sám je rád,že se nešťouralo za jeho vlády....to by si cvrknul do gatí

aanitaa ( 25. března 2013 13:40 )

frantacizek ( 25. března 2013 13:27 )

no však máme rok hada, sklízíme všichni, co jsme zaseli v minulých letech. Já když tak chodím po akcích a koukám na ty 20-25 leté cucáky, jak si vozí zadky v těch drahých autech, ačkoliv na auta nejsem a v životě by mě nenapadlo si koupit dražší než za 500tis, pač jsou to vyhozený peníze do spotřebního zboží, tak si říkám, v čem ti mamrdi jedou, pač když vylezou z auta, tak mají kukuč toho Rytmuse, tzn. už na pohled základní škola..

Zobrazit celou diskusi