Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dům ruského miliardáře Borise Berezovského prohledávají experti na jaderné hrozby

Autor: ČTK, mokk - 
24. března 2013
12:15

Dům ruského miliardáře Borise Berezovského, který náhle zemřel v sobotu, prohlédává britská policie. Na pomoc si vzala dokonce i odborníky na jaderné, chemické a biologické hrozby.

Smrt bývalého mediálního magnáta je plná záhad. Nejen, že se spekuluje, zda miliardář spáchal sebevraždu, teď jeho dům prohlédávají experti na jaderné, chemické a biologické hrozby. Místní obyvatelé se ale podle policistů nemusí bát, opatření jsou hlavně preventivní.

Byla to sebevražda?

Sebevražda je podle ruských i britských médií nejpravděpodobnější příčinou smrti sedmašedesátiletého ruského miliardáře Borise Berezovského, jehož tělo našli v sobotu policisté v Ascotu u Londýna.Bývalý mediální magnát totiž trpěl depresemi a údajně ztratil životní perspektivu. Lékaři mu předepisovali antidepresiva.

Fakt, že se miliardář nejspíš rozhodl skoncovat se životem sám dokazuje i fakt, že se svým přátelům o podobných úmyslech svěřil. "Nic už nemá smysl. To nejlepší, co by se mi mohlo stát, je infarkt," prohlašoval prý ruský podnikatel krátce před svou smrtí.

Chtěl se vrátit domů

 Redaktor ruského vydání časopisu Forbes Ilja Žeguljov informoval média o obsahu rozhovoru s Berezovským, který pořídil den před jeho smrtí. Miliardář za své největší přání údajně označil návrat domů a stěžoval si, že si neví rady se svým životem. Do Ruska se prý chtěl vrátit i přesto, že mu tam za údajné tunelování ruských firem hrozilo vězení.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi