Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miliardáři Tykačovi zmrazili majetek za 19 miliard! Přišel o tunu zlata

Podle časopisu Respekt zablokovali švýcarští vyšetřovatelé Tykačovi majetek za 19 miliard
Podle časopisu Respekt zablokovali švýcarští vyšetřovatelé Tykačovi majetek za 19 miliard  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ljš, ČTK - 
18. března 2013
16:40

Švýcarští žalobci zablokovali miliardářovi Pavlu Tykačovi tunu zlata a některá bankovní konta. Celekem mu zmrazili majetek za zhruba 19 miliard korun!

Důvodem zablokování Tykačova majetku je podle časopisu Respekt obnovené trestní stíhání v Česku v kauze vytunelovaných CS Fondů. Další podezření se podle něj týká údajné Tykačovy role při vyvedení majetku Mostecké uhelné společnosti (MUS), které švýcarská policie vyšetřuje.

Švýcarské úřady prý zaznamenaly pohyb zlata mezi bankami loni v lednu a vyhodnotily jej jako podezřelý. Kromě zlata zmrazily následně také několik účtů, celkem údajně 19 miliard korun, píše Respekt s odvoláním na aktéry případu, kteří údajně promluvili za slib zachování anonymity. Čeští ani švýcarští žalobci se k případu nevyjádřili.

Mluvčí Tykače Jan Chudomel uvedl, že podnikatel nemá zmrazené žádné konto. "Nedokážu si to vysvětlit jinak, než že se redaktor týdeníku Respekt stal - vědomě či nikoliv - obětí snahy za každou cenu a na poslední chvíli zabránit uzavření kontraktu mezi Czech Coal a ČEZ o dlouhodobých dodávkách uhlí do Elektrárny Počerady," uvedl mluvčí.

Podle Respektu se švýcarská prokuratura obrátila na české státní zastupitelství s dotazem, zda Tykače vyšetřuje policie. Vzhledem k tomu, že soudy právě řešily obnovu jeho trestního stíhání v kauze vyvedených peněz z CS Fondů, čeští žalobci prý požádali, aby peníze zůstaly zablokovány, dokud se kauza fondů nevyšetří.

schmeisser ( 19. března 2013 07:57 )

Jste Zid a zdráv. Gratulace.

lunatic ( 19. března 2013 04:12 )

Pan Tykač je schopný člověk - poněkud mě mrzí,že jsem opět dali jeho foto z roku 1997,čili z éry Motoinvestu ; dovolíte-li ,dám sem raději to aktuální http://ekonomika.idnes.cz/miliardar-pavel-tykac-v-rozhovoru-mf-dnes-fgm-/ekonomika.aspx? c=A120620_234251_ekonomika_hro - dále poněkud nechápu ZMATENÝ příspěvek od nicku "komenius" a sice,to ohledně daní ještě i chápu ... ale,jak může NĚKDO NĚCO jaksi vlastnit majetek nelegálně ? ... anebo COKOLIV jiného?? Jsem-li např.BLBEC,jsem BLBEC legálně,ne? To ale doufám nejsem -jsem Žid,jako p.Tykač - jinak bych v tuto dobu nepopíjel,ale-chystal se do práce,LEGÁLNĚ zbohatnout .

schmeisser ( 19. března 2013 03:02 )

Jak asi může vypadat takový "podezřelý pohyb zlata" ? Divně se kroutilo, točilo, skákalo, lezlo po čtyřech ?

komenius ( 18. března 2013 23:54 )

Zajímal se někdy někdo z kompetentních orgánů o to, kolik tento člověk zaplatil na daních a zda tedy může legálně vlastnit to, co vlastní?

adelinda ( 18. března 2013 23:39 )

Bejkovec a defenestrace

Zobrazit celou diskusi