Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Slovenskému premiérovi tleskali za podporu ve stoje: Fico dal ČSSD tři rady k vládnutí

Autor: Jiří Krušina - 
16. března 2013
11:40

Slovenský premiér Robert Fico dorazil v sobotu do Ostravy na 37. sjezd ČSSD. Sociální demokraté dostali k potencionálnímu vládnutí po volbách v roce 2014 tři rady z východu.

Slovenský premiér Robert Fico dorazil v sobotu do Ostravy na 37. sjezd ČSSD. Sociální demokraté dostali k potencionálnímu vládnutí po volbách v roce 2014 tři rady z východu. Slovenský premiér Robert Fico měl druhý největší potlesk na 37. Sjezdu ČSSD. I když mu delegáti tleskali ve stoje, tak jeho aplaus na prezidenta Zemana neměl.

Radil co dělat

Slovenský premiér předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi a jeho spolustraníkům radil, jak se chovat v případě, že se dostanou do vlády. ČSSD se má dle Ficových slov z 90 procent zabývat vnějšími problémy republiky. Jen 10 procent sil má být věnováno vnitřní stabilitě strany.

Stop lacinosti

Sociální demokraté se také nemají bát nepopulárních rozhodnutí. „Raději ztratíme dočasně část popularity, než abychom ve jménu laciných rozhodnutí ohrozili Slovensko,“ řekl Fico.

Sociální dialog

Třetí radou z východu je sociální dialog nad společenskými tématy. „Vyžaduje obrovskou míru trpělivosti,“ dodal Fico.

Tajná šuškanda

Po projevu sešel Fico z pódia přímo k Sobotkovi. Usedl si vedle něj a tiše si povídali. Opožděna byla i tisková konferenci s lídry česko-slovenské levice. Možná, že si oba pánové radili, jak odrazit útoky dotěrných pravičáků.

perros ( 29. dubna 2013 11:38 )

Ja neviem o com tu vypisujete. Fico je blb, horší ako Mečiar!!! Klamať, klamať, klamať! To je jeho politika.

enriko ( 17. března 2013 07:20 )

Myslím, že ani neurazíš. Na to nemáš. Tak jak Fico nemá na to aby zde něco radil. Až budeme chtít zhoršit životní úroveň, tak se přijedeme učit na Slovensko. Nedávno jsem si říkal, jak je dobře, že jsme se od Slováků trhli, protože si volí do čela takové bl.by. A teď vidím, že nejsme zřejmě o nic chytřejší, máme rovněž pěkně našlápnuto. A ještě, když si budou mezi sebou radit, nejvyšší čas opustit potápějící se loď.

filcka2 ( 16. března 2013 20:14 )

Pozri priateľ, prečítaj si čo si napísal v predošlom príspevku. Ok ! Napísal si doslovne: "Slováci umí naháňaní ovcí, vyháňaní ovcí a ruštinu." Tento vtip si pamätám z časov červených kmérov. Na oplátku som tiež použil "torzo" vtipu, iba s tým rozdielom, že som "urazil" iba tých Čechov, ktorí to nevedia. "Neurazil" som paušálne všetkých Čechov. S pozdravom: Spoločne proti SMER-SD(socialnej demagógii) a ČSSD(socialnej demagógii).

mnpv ( 16. března 2013 19:46 )

Co je neslušného nebo nepravdivého? Nebavím se o oštěpku ale o tom, že v áš Fico se snaží v Česku radit.

filcka2 ( 16. března 2013 19:33 )

Nechcem byť konfrontačný, ale naše ovce neznášajú "ošťepky", ako sa mnohí Česi domnievajú .... takže prosím trochu slušnosti do diskusie, ďakujem.

Zobrazit celou diskusi