Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Razie ve věznici Mírov: Policie zatkla osm podezřelých!

Při razii ve veznici Mírov bylo dosud zatčeno osm osob
Při razii ve veznici Mírov bylo dosud zatčeno osm osob  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK, shp - 
25. února 2013
15:25

Nad osmi zaměstnanci věznice Mírov spadla klec! Byli zadrženi během razie kvůli zatím neznámým trestným činům. Minimálně dva ze zatčených jsou dozorci.

Policie nadále prohlíží areál věznice a provádí další domovní prohlídky. Potvrdila to dnes mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Radka Sandorová. Dále však byla na slovo skoupá. Podle ní lze z taktických důvodů sdělit další podrobnosti až v úterý, kdy celá akce pravděpodobně skončí.

Zátah ve věznici i domovní prohlídky

Sandorová ani neuvedla, z jakých trestných činů policie zadržené zaměstnance podezírá. Podle našich dostupných informací jsou dva zadržení dozorci a zbytek civilní pracovníci věznice. „Zásah je náročný kvůli rozsáhlému prostoru věznice Mírov. Probíhají také domovní prohlídky a výslechy,“ dodala mluvčí.

Utekl odsud i Kájínek

Mírov patří mezi tři káznice, které mají zvláštní režim pro doživotně odsouzené. Ve věznici jsou umístěni kriminálníci toho nejhoršího kalibru – vrazi, násilníci a sexuální delikventi. Trest si zde odpykává například známý český vězeň Jiří Kajínek, kterému soud udělil v doživotí za dvojnásobnou vraždu. Kajínek odsud však v roce 200 uprchl. Nalezen byl po 40 dnech.

rumczays ( 26. února 2013 08:06 )

"Kajínek odsud však v roce 200 uprchl." No tak aby nebyl nejznámější, když tam sedí takovou dobu To musí bej peklo, bejt nesmrtelnej a dostat doživotí :-*D

odol ( 26. února 2013 07:27 )

Poznajúc toto prostredie,napadla ma veta klasika o tom ako to tam funguje: Najlepšie sa kšeftuje tam-kde nič nie!!!

husqarnowicz ( 25. února 2013 19:18 )

Pořádek musí být! Musí tam pracovat jen spolehliví a nepodplatitelní dozorci, až tam šoupnou klause, kalouska a další pravičácké pijavice.

babicovyjedy ( 25. února 2013 18:34 )

to asi uprchl na Semikovi

cinderella1 ( 25. února 2013 17:34 )

Zobrazit celou diskusi