Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jiřina Bohdalová: Všichni její prezidenti!

Autor: simao, INT - 
30. ledna 2013
05:00

Ivana Zemanová pozornost médií příliš nemiluje. Kateřina Zemanová je první slečnou. Odpověď na otázku, komu by slušel titul první dáma, se však při pohledu na tyhle snímky nabízí sám - herečka Jiřina Bohdalová (81)! Podporovatelka Miloše Zemana byla vidět během prezidentské kampaně hodně. S prezidenty má přitom bohaté zkušenosti.

Po boku prezidentů a adeptů na Hrad se Jiřina Bohdalová objevuje pěkných pár let. A jsou to někdy úsměvné fotografie.

Třeba když se mladá Jiřinka Bohdalová směje do objektivu a vedle ní pózuje prezident-švihák Antonín Novotný. Potkali se na večírku u příležitosti 49. výročí velké říjnové socialistické revoluce, který uspořádal v sídle sovětského velvyslanectví ambasador Červoněnko.

O několik let později se pak Bohdalová setkala na Pražském Hradě i s prezidentem Ludvíkem Svobodou. A jako by od té doby našla ve fotografiích s prezidenty zálibu.

Projevilo se to opět po revoluci - v archivu však lze vylovit snímky s Václavem Havlem, Václavem Klausem, ale samozřejmě i ty nedávné - s nově zvoleným prezidentem Milošem Zemanem. A nebo třeba s prezidentským kandidátem knížetem Schwarzenbergem, ačkoli populární "Bohdalka" podporovala ve volbě jeho rivala.

Právě Bohdalové podpora Zemana se stala jednou z nejzajímavějších kauz voleb. Když se totiž herečka nechala slyšet, kdo že je jejím favoritem na novou hlavu státu, měla být podle Zemanových slov zastrašována a vystavena štvanici. Podobné, jako stihla herce Martina Dejdara.

Bohdalová však slova, že Zemanovi pláče do telefonu, popřela. "Žádné štvanici vystavena nejsem," řekla Bohdalová ČTK. Ovšem na podporu Zemana dodala: "Já už ve svém věku nestřílím od boku. Moje volba je volba rozumu a citu. Miloš Zeman má rozum i cit na správném místě. Má vztah k lidem, vrozené sociální cítění, a navíc má smysl pro humor," svěřila se v ČT.

Jak Bohdalová nahradila po Zemanově boku první dámu

Právě Bohdalové pak děkoval Zeman za podporu před prezidentskou volbou - a to vskutku originálně, polibkem. Když totiž Zeman vyhrál historicky první přímou prezidentskou volbu, byl v dobrém rozmaru.

O své manželce Ivaně tehdy Zeman prozradil: "Poměrně nerada se ukazuje na veřejnosti, i když se mnou byla nejenom u voleb, ale například na poslední televizní diskuzi Václava Moravce. Mimochodem jeden kameraman ji při prvním kole prezidentských voleb praštil těžkou kamerou do hlavy, ale ona šla přesto i ke druhému kolu voleb," pobavil Zeman novináře.

A tak se namísto Ivany přímo po Milošově boku objevila spolu s jeho dcerou Kateřinou také Jiřina Bohdalová. Skoro jako první dáma! Loučení s ní přineslo další komický moment:"Jiřinka má od sedmnácti hodin divadlo. Jiřinko, přeji ti jako obvykle dokonalý herecký výkon a doufám, že i bulvární deníky, jako je například Mladá fronta, z našeho polibku na rozloučenou neudělají sexuální aféru," dodal Zeman a jeho "dočasná" první dáma odkráčela na prkna, která znamenají svět.

rezacek ( 2. května 2021 22:55 )

Jo, z toho Turecka? To byl nářez. To byla opravdu naštvaná, když se dozvěděla, že za to nebude honorář.

rezacek ( 2. května 2021 22:52 )

Já také až na tu hrubku.

rezacek ( 2. května 2021 22:50 )

Jeden zářez do pažby jí vyfoukla Eva Braunová. Škoda, mohl to být takový hezký půltuctík.

ivoadler ( 31. ledna 2013 09:46 )

Milá Lilly, obavy z návratu před rok 1989 má jen naprostý idiot.

danda5 ( 30. ledna 2013 22:24 )

jeden pi cus a dve kurvy v predu a vzadu dva prizdisraci hnus velebnosti opravdovy hnus.Urackovany bonzak a loutka prezident ktery nechal svoji zenu napospas vsemu zlemu jeho druha smetina arogantni Dasa ktera mu hupsla do postele jen aby se dobre mela a stara hrbata hasteriva a lakotna Bohdalka a vzadu vysmatej a verici prima bracha asi s prima segrou hnus hnusu a tohle muze sem dat jen bllesk ktery chce nasrat lidi

Zobrazit celou diskusi