O dvacet let mladší choť Miloše Zemana, paní Ivana, se předvolebního tažení svého muže nezúčastnila a mimo zůstává i nyní, kdy zvítězil. A i když se osmého března spolu s jeho jmenováním stane první dámou, dosud zůstává v ústraní. Její roli supluje dcera Kateřina, na níž se upírá zájem médií.

Místo první dámy tu tedy máme ženskými křivkami obdařenou první slečnu – přirozeně suverénní studentku, která láskyplnými polibky pro papá nešetří a v rozhovoru pro Blesk míní, že charakter šatníku příliš měnit nemusí, neboť má raději elegantnější styl. „Jen budu asi potřebovat vědět, co přesně si mám pro danou situaci obléknout,“ dodává. Opravdu to bude mít tak jednoduché, jak se domnívá?

Šanci slečna má

Je poněkud úsměvné a také poněkud podbízivé, když někteří novináři nazývají dceru budoucího českého prezidenta namísto Kateřiny Kate. Zřejmě je tomu provokuje podivná a poněkud nesrozumitelná potřeba srovnávat ji s neurozenou Kate Middleton, jež si vzala prince z Walesu Williama, po sňatku získala titul Její královská výsost vévodkyně z Cambridge, hraběnka ze Strathearnu, baronka z Carrickfergusun a také se pro spoustu Britek stala následování hodnou módní ikonou. Což je post, na nějž Kateřina Zemanová zatím rozhodně nemá. I když jistá možnost, že se stane pro jiné vzorem, tu je.

Kateřina Zemanová stejně jako kdysi snoubenka prince Williama Kate Middleton totiž nosí svršky, jež konvenují masovému vkusu ulice. Neprovokují, vypadají konfekčně, tudíž dostupně a většina se s nimi dobře ztotožní. Ona je jedna z nás, řekly si Britky a kdejaká zatoužila mít šaty, které si Kate vzala na zásnuby s Williamem. Ona je jedna z nás, si může pomyslet o dceři prezidenta Kateřině i řada Češek. Pokud se slečně Zemanové podaří pod vedením dobrého stylisty svůj šatník zkultivovat, sofistikovat, elegantně vytříbit.

Jak na to?

Slečna Kateřina Zemanová se nechala slyšet, že jejími nejoblíbenějšími barvami jsou černá, bílá, béžová, což je mimochodem škála, která potřebné eleganci nahrává. Navíc bude hitem budoucí sezóny. A udržet by si měla i dojem jisté civilnosti. Uměřenosti. Okázalý luxus, exhibice prestižních značek, dojem výjimečnosti by totiž byl s image jejího otce v rozporu. Nicméně ona střízlivost, sympatická zdrženlivost musí být stylově čistá, mít úroveň.

Obepnuté strečové šaty a stehna vysoko odhalující minisukně by měly být pro Kateřinu tabu. Stejně jako hluboké dekolty, punčochy s leskem, nekvalitní lepené boty a tašky z koženky. O kamaších, topech s flitry nemluvě. Naopak hladké lodičky, princes střihy, tendence k minimalismu jsou žádoucí. Rudé nehty výjimečně. Bílé blůzy a kostýmky jistě, ale s tím, že elegance první slečny nesmí být zaměnitelná s elegancí sekretářky. Zatím Kateřina zabodovala novým účesem, lepším a kultivovaným střihem. Jen barva plavých vlasů by měla tlumenější, ne tak svítivě žlutá. Ostatní musí vychytat. Do jmenování jejího otce prezidentem příliš času nezbývá.

Fotogalerie
6 fotografií