Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladí o kouření: Líbat se s kuřákem je FUJTAJBL!

Blesk exkluzivně získal průzkum!
Blesk exkluzivně získal průzkum!  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ot - 
29. ledna 2013
06:36

Líbat se s kuřákem nebo kuřačkou je jako olizovat páchnoucí popelník. Podle nového průzkumu, který Blesk exkluzivně získal, si to myslí přes 60 % mladých lidí.

Je to paradox: Mezi lidmi ve věku od 18 do 22 let je v Česku většina kuřáků, ale zároveň by většině vadilo žít s kuřákem a nechtěli by s ním mít dítě.

„Do budoucna chtějí s kouřením dvě třetiny mladých přestat. Hlavně proto, že si uvědomují jeho dopady na zdraví a fi nanční zátěž. Pro pětinu je motivací rodičovství, těhotenství a děti,“ vysvětlil Miroslav Slíž, který vedl společný výzkum studentů Univerzity Karlovy a agentury Ipsos.

K dalším zjištěním průzkumu, který bude ofi ciálně představen až dnes, patří třeba to, že v rodinách, kde alespoň jeden rodič kouří, se většinou ani nesnaží svým dětem kouření rozmlouvat (opak platí jen v pětině domácností). Naopak v rodinách nekuřáků musí přesvědčování rodičů čelit čtyři z deseti mladých kuřáků.

Mladých kuřáků

53 % mladých 18–20 let

27 % kouří denně

11 % kouří občas

15 % kouří příležitostně

Proč típnout cigaretu

66 % chce někdy přestat

52 % kvůli zdraví

46 % kvůli penězům

21 % kvůli rodičovství

Co vadí na kouření

87 % zápach kouře ponávratu z klubu či baru

77 % nechce žít s kuřákem

62 % nerado líbá kuřáka

52 % by nechtělo dítě s kuřákem

pepazdp ( 30. ledna 2013 01:19 )

Fajfka ještě jde. Ty si dá člověk tak dvě tři za den. Ale ta šedesátka cigaret, co denně vytáhne Zeman, tak to je síla

venxa ( 29. ledna 2013 17:06 )

PPga odkud ten bull mas? Vypada to ze jsi nacuchla levicackou self-righteous propagandou. A prave ten povl zvolil Obamu!

3dots ( 29. ledna 2013 11:37 )

pgga drahá voličko KS - jj, póvl kouří - mě se také líbí ty fotky Schwarzemberga s fajfčičkou, na povolebním mejdanu mu taky v hubě nechyběla V tomto případě je to noblesní, viď? - přímo sexy, ne? Tomu bys asi no ksichtu neřekla, že je póvl, páč je ze záááámku

naidka ( 29. ledna 2013 09:00 )

Líbat se s kuřákem? Totéž jako líbat se s jedlíkem cibule nebo česneku. Na to máme ústní spreje.

simeonsimeonovic ( 29. ledna 2013 08:16 )

No vidíte, a mě /a to jsem nekuřák/ připadá jako hnus zase chlast. Když vidim, potácející se ožraly, mládež, která to do sebe láme..... Nehledě na to, že když si někdo zakouří, tak nedělá zle, ale s ožralym jsou jenom problémy. Takže nechte lidi, ať si svobodně dělají co chtějí. Když mají potřebu kouřit, ať si kouří, kdo nechce , ať nekouří.

Zobrazit celou diskusi