Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brácha (16) bodl bráchu (17): Kvůli 30 korunám!

Autor: Jitka Pecharová, mokk - 
23. ledna 2013
06:29

Krvavý incident se odehrál ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku. Mladík (16) pobodal svého o rok staršího bratra. Kvůli 30 korunám. Sourozenec útok přežil. Jeho bratrovi ale zřejmě hrozí vězení za pokus o vraždu.

K bratrské rozepři došlo na cestě do hospody. Podle svědků si zašli koupit cigarety, zatímco máma, která je vychovávala sama ještě s jejich starší sestrou, byla doma. Na cestě se mezi mladíky strhla potyčka.

Nůž v hrudníku

„Hádali se kvůli třiceti korunám, jeden je prý druhému dlužil,“ řekl muž, který bydlí poblíž místa, kde došlo k šarvátce. Mladší z hochů při ní sourozence nakonec bodl do hrudníku. „Myslím, že to bylo trochu nešťastné. Vandroval do bráchy, ten se bránil a neuvědomil si, že má nůž,“ dodal muž. Zraněnému mladíkovi poskytli sousedé první pomoc a zavolali záchranku. „Hodně krvácel, ale byl při vědomí,“ řekl soused. „Už je ale mimo ohrožení života,“ ujistil Blesk včera odpoledne Zdeněk Tušl, náměstek hradecké nemocnice, do které byl pobodaný převezen.

Útočník plakal

Útočící bratr zřejmě ze strachu a v šoku z toho, co provedl, utekl k lesu asi 200 metrů od místa činu a cestou vyhodil nůž. Policie jej i zbraň našla po 20 minutách. „Brečel, byl z toho nešťastný. Říkal, že už má problémy s policií, a tohle byla poslední tečka k tomu, že skončí v pasťáku,“ řekl soused.

vykutalena.vdova ( 23. ledna 2013 12:03 )

Vojna už to nezachrání, do lapáku s nima a stavět nový věznice...

moiaza ( 23. ledna 2013 10:19 )

Opět zvítězila pravda a láska. /k penězům/

peterwilliams ( 23. ledna 2013 06:31 )

jo z hospody smrkáči na vojnu s vámi na dva roky aby jste tam šmejdi dospěli!!když rodiče stojí za ho.vno.

Zobrazit celou diskusi