Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zesměšnila školáka kvůli koktání? Pobodaná učitelka se chystá zpátky do školy

V této rakovnické škole napadl 29. října jeden ze žáků učitelku: Bodl ji do zad!
 (Autor: ČTK)
Autor: Richard Veselý - 
8. listopadu 2012
06:21

Zasedla si na něj kvůli vadě řeči, tak ji bodl nožem! Takové zdůvodnění koluje nyní o incidentu v rakovnickém gymnáziu, kde student (14) minulý týden pobodal svou učitelku matematiky (61).

Co bylo důvodem incidentu zjišťuje policie. Podle regionálních novin Raport učitelka žáka zesměšňovala kvůli jeho koktání. Alena R. to ale prostřednictvím svého syna popřela. „Je to naprostý nesmysl. Máma ani nevěděla, že ten kluk koktá. Byl to normální student, nijak nezlobil. Jen v poslední době měl velké absence a zhoršily se mu proto známky,“ řekl Blesku Michal R.

Odmítl i tvrzení, že by jeho máma byla ve škole neoblíbená a na studenty přehnaně tvrdá. „Je možná o trochu přísnější na mladší ročníky. Ale rozhodně je profesionálka a podobné problémy se studenty nikdy neměla, vysvětlil. Kantorka je na tom podle jeho slov zdravotně lépe, do konce měsíce by měla znovu začít učit.

Rodina útočníka se k chlapcovu činu už nechce vyjadřovat. „Všichni to jen zkreslují, o paní učitelce není nikde nic špatného, jen o něm ano,“ řekla pouze chlapcova babička. Ta už dříve prohlásila, že se určitě nejednalo o promyšlený čin, ale pouze o chvilkový zkrat.