Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Metylová smršť nekončí: První mrtvý v novém roce!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: psch, ČTK - 
10. ledna 2013
13:50

Metylová smršť nemá konce. Už to vypadalo, že by mohl být klid, pár dní po začátku nového roku ale zemřel další člověk. Otrávil se muž z Olomouckého kraje, jde tak už o 39. oběť.

Mrtvého muže našla policie v Olomouckém kraji u něho doma i s podezřelými lahvemi. Pitva potvrdila přítomnost metanolu. Od loňského září, kdy byla vyhlášena kvůli smrtícímu chlastu prohibice, jde už o 39. oběť.

„Byl to člověk, který byl nalezen už mrtvý ve své domácnosti se zhruba dvěma lahvemi podezřelého alkoholu, které jsou v současné době v šetření, nicméně pitva prokázala, že se jednalo o úmrtí na metylalkohol," řekl rádiu Impuls hlavní hygienik Vladimír Valenta.

Podle něj není překvapivé, že i po částečné prohibici, osvětě a pro občany bezplatném testování podezřelého alkoholu se objevila v těchto dnech další otrava. Průběh podobných otrav v zahraničí ukazuje, že zvýšené riziko potrvá minimálně půl roku.

castelo ( 10. ledna 2013 14:32 )

Furt je toho hodně tak to teď přejmenovali na prasečí chřipku.

aokana ( 10. ledna 2013 14:10 )

a ešte dlho neskončí, bohužial ... ani srnka netuší kde a kolko je roztrúseného toho hnusu ... a naši obchodníci pre zisk aj životy obetujú, len škoda, že nie tie svoje

Zobrazit celou diskusi