Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rekordní úlovek policie: 1,2 milionu litrů nelegálního chlastu!

Policie našla ve skladu na Pelhřimovsku 1,2 milionu litrů nelegálního chlastu (ilustrašní foto)
Policie našla ve skladu na Pelhřimovsku 1,2 milionu litrů nelegálního chlastu (ilustrašní foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, simao, čad, sč - 
18. prosince 2012
15:34

VIDEO | Celníci a policisté měli opět žně. A tentokrát rekordní. Celkem 1,2 milionu litrů nelegálního alkoholu objevili při prohlídce skladiště na Pelhřimovsku. A mají už i obviněného.

Při zásahu ve skladu ve Stojčíně nestačili policisté žasnout. V jeho prostorách totiž našli obrovské množství rekordního nelegálního lihu.

Zkrácením spotřební daně by státu vznikla škoda 330 milionů korun, prozradil mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

"V objektu bývalé cihelny zajistili policisté nelegální sklad, který je co do množství nalezeného lihu největším úlovkem v historii Policie ČR," potvrdil mluvčí.

Alkohol byl uskladněn v plastových kostkách a kovových barelech. Nalezený líh byl předán Celnímu úřadu Jihlava. Vzhledem k relativně častým (byť o něco menším) objevům dalších skladišť v posledních týdnech nemůže být divu, že se u nás metanolová aféra tak rozmohla...

Podle našich zdrojů to byl velmi kvalitní jemný líh - 96procent. Byl to největší úlovek po nedávno odhaleném skladu ve Valašském Meziříčí, kde bylo 560 tisíc litrů lihu.

Odhalování černého trhu s alkoholem však pokračuje. A na základě vyšetřování v Pelhřimově již padlo i první obvinění. Trestně stíhaným je Radek Březina (42) z Kostelce, kterému objekt patří, přestože je formálně napsán na Lubomíra K. Radek Březina má nyní na krku obvinění pro zvlášť závažný zločin zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Oba sklady mají dle všeho patřit Březinovi, který byl obviněn již dříve s bratrem Tomášem. Lubomír K. byl včera policií vyslechnut, obvinění v jeho případě zatím nepadlo a je na svobodě. Jeho úkolem bylo vybírat v objektu nájemné a údržba celého areálu. Zatím co ve Valašském Meziříčí bylo tisíce litrů v plechovém hangáru zazděno, v tomto případě byly naskládány hradbou dřevěných palet.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hnusoba ( 25. prosince 2012 15:41 )

Přestaň tady tapetovat ty zkurvená kundo!

simonarandlikova ( 22. prosince 2012 20:43 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

janarandlikova ( 21. prosince 2012 17:36 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

franta15 ( 19. prosince 2012 01:47 )

Myslel jsem si, že nález ve Valašském Meziříčí už není možné překonat, ale u nás je všechno možné! Nejhorší na tom všem je to, že praví viníci - ministerstvo financí a celní správa, která pod něj patří, ty nikdo z ničeho neviní. Kalousek svojí hloupostí jenom škodí naši republice i nám všem. Zvyšuje pořád daně, ale neumí je vybírat a ani si s tím neláme hlavu. Nejjistější a bez práce je okrást důchodce, sebrat jim valorizaci, zrušit jim odpočitatelnou položku na poplatníka když v důchodu dál pracují, sebrat peníze zdravotně gandicapovaným lidem, maminkám samoživitelkám apod. A poslanci si v této době ještě zvyšují platy. Kdy tato Sodoma-Gomora skončí. Opozice, dělejte něco nebo nebudeme příště volit ani vás. Jak můžete sedět ve Sněmovně a neřinně přihlížet zvůli, za kterou stojí Kalousek, Nečas a Peake????????? Obyčejní lidi neví co mají dělat, jak mají dál žít a vy, které jsme vás zvolili jenom přihlížíte. Nechápu jak mohl Klaus jako vrchní velitel naši armády jmenovat Peake za ministryni? P. Klaus-máte to za pár, proč jste tuto vládu, kterou jste i přesto že nevyhrála volby jmenoval a teď ji až do posledních svých dní dál podporujete. Nečas vejde do dějin jako člověk, který smetl vámi založenou ODS z politické scény? To vám vůbec nevadí? A koho vlastně vy posloucháte. Za tento stav jste i vy zodpovědný tím, že ze sebe děláte nesvéprávnou figurku! Co je úkolem Peake všichni vědí - má zamést stopy za všemi rozkrádačkami peněz MNO, které v lepším případě skončily v pokladnách ODS a v horším v soukromých rukou korupčníků. Nechali jste zavřít chudáka "troškaře" Rátha a připravujete jeho "montr soudní proces", ale přitom desetitisíce obrzlodějů klidně pokračují v rozkrádání a tím v zadlužování našeho státu. Můžete se všichni co sedíte tam nahoře v Praze stydět! Proces s Rathem je obdoba procesu z doby Slánského a řídí ho novodobá KSČ, současná vládní koalice.

ccir ( 19. prosince 2012 00:09 )

Zlatý český ručičky ...

Zobrazit celou diskusi