Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Český chlast zabíjí v Polsku: Zemřelo 10 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
28. prosince 2012
07:28

Metanolová mafie zabijí dál. Zatímco u nás má na svědomí téměř čtyři desítky mrtvých, v sousedním Polsku zemřelo na otravu alkoholem během  vánočních svátků hned deset lidí.

Nejméně deset lidí zemřelo v Polsku během uplynulých dnů na otravu metanolem. Nemocnice hospitalizovaly několik dalších. Podle polských vyšetřovatelů byly na některých konzumovaných lahvích s alkoholem české etikety.

Bujarý vánoční večírek skončil tragicky pro čtyři lidi z města Stargard na severu Polska. Tamní policie potvrdila, že oběti se otrávily metanolem. Pochybný alkohol zřejmě nakoupili na místním trhu.

Metylalkohol si vyžádal také dva mrtvé ve městě Hnězdno na západě Polska. Tragická zpráva přišla také z jihu země. V obci Golkowice jen několik kilometrů od hranic s Českem zemřela tříčlenná rodina.

"Na místě jsme našli prázdné láhve od alkoholu. Vyšetřovatel nařídil pitvu a teprve poté se dozvíme, co bylo příčinnou úmrtí," citoval Radiožurnál ve čtvrtek večer mluvčí policie. Ta podle něho potvrdila, že na láhvích byly české etikety.

Série otrav metylalkoholem v České republice si v září a říjnu vyžádala přes 30 mrtvých. Česká policie určila dva hlavní viníky celé kauzy, kteří dali do prodeje jedovatou směs alkoholu a metylalkoholu.

sog1 ( 28. prosince 2012 15:44 )

Tyhle blbý bulvární nadpisy miluju.....Poláci na to doplatily. Třeba si už rozmyslí, zda nám sem posílat polský sračky ( tím myslím to jejich jídlo )....Metanol, který zabíjel u nás je stejně od Poláku...

doktorsafranek ( 28. prosince 2012 13:44 )

Zakopat, to snad ne... Ale pověsit je, to by bylo asi spravedlivé

zlymikes ( 28. prosince 2012 11:08 )

metylem dovezeným z Polska

londynskypes ( 28. prosince 2012 10:55 )

 potrestali se za to plesnive zradlo co posilali do cr

dfghjk ( 28. prosince 2012 10:31 )

....a ještě něco, teď už ty otravy nejsou na vrub metanolové mafie, ta už je dávno za katrem, ale na těch co to vyšetřují, dávno už by měli vědět, kam se to všude vozilo a varovat, což se v případě otrávených Poláků hrubě nezvládlo, vidím v tom opět selhání státu, vyrábět pěkně langsam stohy vyšetřovacích protoků, to by nám šlo, jenže tady to chce činy a to nám jako obvykle skutek utek

Zobrazit celou diskusi