Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtyři z osmi jsou ve vazbě: Šéf alkoholové mafie se ukrýval v pilinách

Autor: Slávka Červená - 
28. října 2012
19:52

Neoficiální hlava likérky Drak a firmy Morávia-Chem Radek Březina (42) ze Zlínska již zpytuje svědomí ve vazbě. Policie ho zadržela minulý týden v Hotelu Lázně Kostelec, kde se zahrabal do pilin.

Okresní soud ve Zlíně poslal o víkendu do vazby i jeho bratra Tomáše (34), majitele skladu Verdana Roberta Sedlaříka (37) a Tomáše Pantlíka. „Byly dva důvody pro vazbu. Útěkový a aby neovlivňovali svědky či spoluobviněné,“ sdělil mluvčí soudu Dušan Beránek. Zbývající čtyři z osmi zadržených bude stíhána na svobodě.

Schoval se do kotelny a zahrabal do pilin

Radek Březina je na Zlínsku označován jako hlavní boss nelegálních obchodů s lihem a alkoholem. Z čeho byl konkrétně obviněn, policie tají. „Kauzy Metyl se to týká, ale primárně jiné trestné činnosti,“ sdělil dříve krajský státní zástupce Roman Kafka.

Podnikatele Březinu zadržela zásahová jednotka při velké razii uplynulý čtvrtek v Hotelu Lázně Kostelec, který vlastní firma Zlínsat. V ní má čtvrtinový podíl. Ve své kanceláři nebyl, proto černí ozbrojenci prohledávali všechny pokoje. „Našli ho až ve sklepě v kotelně. Zahrabal se do pilin a štěpků, kterými tam topí,“ sdělil důvěryhodný zdroj.

Sedlaříka ulovili náhodou, místo Březiny

Mezinárodně hledaného Roberta Sedlaříka objevili policisté údajně náhodou. Když hledali Březinu v Holešově, v domě, který má patřit jeho otci, místo něho tam ulovili výhradního distributora produktů likérky Drak. V areálu bývalého Svitu měl černý sklad se smrtícím rumem a vodkou. Celníci odtud odvezli 56 tisíc litrů různého alkoholu. Budovu, kde sklad byl, vlastní Tomáš Březina, bratr Radka. Není divu, že skončil ve vazbě i on a také jeho zaměstnanec Tomáš Pantlík.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sakra ( 29. října 2012 10:43 )

Na tom je jasně vidět, že na zlodějiny, daňové úniky a pod. prostě vlády, zejména "pravicové" sr.aly. Samozřejmě je nejlepší sebrat peníze důchodcům a rodinám než jít po zlodějích. Hrdina v pilinách - měli ho hned nakopat do příslušných částí těla!!!

abvydavatelstvi ( 28. října 2012 23:52 )

Nechápu proč lidé pachaji zločiny když jsou potom Celí dosrani od strachu když je chytí... to si ten blb myslel že ho v pilinach nenajdou ........ to musela být tedy pořádná ostuda........ zahrabe se jako potkan.....

honza666 ( 28. října 2012 22:38 )

Rath také není žádný svatoušek a vsadil bych si na to, že těch milionů bylo podstatně víc, ale s těma sedmi se nechal chytit.

andyna775 ( 28. října 2012 22:38 )

bleeeeeeeeeeeee,to je hnus

lukreciaborgia ( 28. října 2012 21:15 )

Do týdne jsou venku.Každý složí kauci 20 milionů a jsou venku.Kam se na ně hrabe tolik nebezpečný doktor Rath s ubohými 7 miliony ???Ten chudák pořád ještě sedí,zatím co tito budou ven hned.Vsadím se o cokoliv.

Zobrazit celou diskusi