Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Metylový boss Čaniga: Celníci spolupracují s výrobci pančovaného chlastu

Autor: kla - 
26. října 2012
08:57

Jednatel Likérky Drak Pavel Čaniga odmítá svou vinu a stojí si za svým názorem, že kolky nalezených pančovaných lahví vrátil Celnímu úřadu ve Zlíně již v květnu a přesto se stejné kolky objevily ve skladu Verdany. Za vše prý můžou celníci.

"Mám důkaz: 21. května jsem 305 tisíc už neplatných kolků vrátil celníkům ve Zlíně," řekl Čaniga pro MFD.

Pokud mluví Čaniga pravdu, jsou celníci ve velkém podezření. Už v minulosti se do médií dostaly zprávy o tom, že někteří celníci spolupracují s padělateli alkoholu. "Podobně se už dříve vyjadřovaly různé firmy s vědomím, že na to nemůžeme kvůli povinné mlčenlivosti reagovat. Tedy nemůžeme se bránit proti možným nepravdám," uvedl Jiří Barták, mluvčí Generálního ředitelství celní správy.

Na Čanigově dokumentu se vyskytuje jméno koordinátora Celního úřadu ve Zlíně Stanislava Mozgvy: "Nevím, o čem mluvíte. Já kolky nepřijímám,“ vyjádřil se k situaci Mozgva

Jak jsme vás ve čtvrtek večer informovali, byli zadrženi Robert Sedlařík, provozovatel skladu ve Zlíně, ve kterém se našly lahve alkoholu s 50procentním podílem metanolu a Radek Březina, který stojí za Likérkou Drak, jejíž právě tyto lahve s metanolem jsou. Březina nejspíše podle serveru idnes.cz ovládá i společnost Morávia – Chem, ze které nejspíše směs lihu a metanolu pochází.

bejsbolman ( 27. října 2012 22:31 )

je to taky šmejd,ale věřil bych mu.policie je v dnešním bordelu jen na zametání průserů pod koberec,mlácení demonstrantů a pomáhání zločincům.

hustik ( 27. října 2012 09:09 )

Červena-černá vás překvapuje každou minutu, dejte už pokoj.

lynx ( 26. října 2012 17:13 )

Tak o tom, že v tom metanolovém kšeftu jedou celníci by u nás mohli pochybovat jen největší naivkové. Když jim před lety ubyly úplatky na hranicích, musí si něčím obnovit svůj životní standard.

bome ( 26. října 2012 16:37 )

Ne to nejsem, fesak je me fuk, jen jsem presne pojmenoval tve poranene ego zavistivce a šosáka, navic premysleni ti zjevne dela velke problemy, kdyz napises takovou hovadinu co jsi napsal.Navic v mem prispevku primarne neslo o fesaka, ale o vyplod tve choromysle zarlivosti a srovnani nesrovnatelneho. Podle me jsi dusevni nahac....

kalnormin1 ( 26. října 2012 16:21 )

Jak dlouho budou krýt ti poctivý celníci své šmelinářské kolegy ? Až to praskne, tak stejně to hodí i na ty poctivé, aby vypadali jako spolupracující obvinění. A je to.

Zobrazit celou diskusi