Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak si kmotr Pitr užívá svobody: Se synem vyrazil na tenis. A smál se na celé kolo

Autor: simao - 
17. listopadu 2012
00:15

Táta je konečně doma, mohla se konečně zaradovat rodina propuštěného podnikatele Tomáše Pitra. Čekali na něj partnerka a synové, Pitr teď s jedním z nich vyrazil i poprvé do společnosti - na zápas českých tenisových reprezentantů.

Mezi čtrnácti tisícovkami diváků se sice ztratil, pozornosti ale tak úplně neunikl. Všiml si ho čtenář Blesku. Podnikatel Tomáš Pitr, který byl v týdnu propuštěn na podmínku z ruzyňské věznice, totiž vyrazil se synem do hlediště pražské 02 Areny na zápas Davis Cupu.

Bavil se však nejen tenisem, ale i technikou, která mu ve vězení také chyběla. Hodně se nasmál nad dotykovým telefonem, který často ukazoval svému příteli.

Důvodů k úsměvu má ale víc. Především si konečně může plnými doušky užívat svobody. "Za těch posledních 28 měsíců, co jsem byl ve vazbě, bylo nejhorších těch 20 měsíců ve švýcarské vazbě. Ta byla strašlivě přísná," prozradil Pitr po propuštění novinářům. Nejvíc se těšil právě na rodinu. A pak také na hamburger.

Když bude sekat latinu, má vyhráno!

Z tříletého trestu za daňové delikty si Pitr odseděl přes dvě třetiny, takže mohl žádat o propuštění. Čeká ho ještě odvolací jednání ohledně dalších údajných podvodů.

„Pokud se nedopustí nějaké nezákonné činnosti, má Pitr vlastně ‘vyhráno‘,“ okomentoval Pitrovo propuštění v Českém rozhlasu Miroslav Motejlek, ekonomický publicista a autor žebříčku nejbohatších Čechů a Slováků.

Motejlek má jasno i v tom, proč se Pitr vrátil. „U Pitra bych hledal důvody v osobní rovině. Má více dětí, s rodinou měl vždycky dobrý vztah. Prostě nevydržel život na útěku, bez rodiny, bez dětí.“ To ostatně uváděl před časem i Pitrův právní zástupce.

Klausovka ( 17. listopadu 2012 17:14 )

PÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍČČČČOOOOOOOO!!!!!

nm48 ( 17. listopadu 2012 15:13 )

jasný důkaz že se vyplatí, když se krade s požehnáním vlády,majetek jim zůstane a těch pár let v kriminále bych vydržel taky

Klausovka ( 17. listopadu 2012 14:45 )

Klausovka ( 17. listopadu 2012 14:44 )

tadýýýýýýýýýýýýýýýýý hafikomafiko

janulac ( 17. listopadu 2012 14:26 )

Zobrazit celou diskusi