Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sebevražda syna myslivce: Policie vyšetřuje otce mrtvého Františka (†12)!

Autor: Jiří Čada - 
3. listopadu 2012
05:00

Tragédie Františka (†12) ze Žďárska, který se v úterý v podvečer doma zastřelil otcovou loveckou zbraní, má pro zoufalou rodinu další bolestný dopad. Policisté zahájili vyšetřování, zda majitel vražedné flinty měl zbraň řádně zajištěnou před jejím zneužitím.

František (†12) na, kterého tento týden nečekaně prasklo jeho záškoláctví, zbraň otci odcizil. „Věděl, kam jeho otec myslivec své zbraně ukládá a skříň násilím otevřel,“ informoval Blesk.cz o krádeži policejní zdroj. Vypáčení trezoru na zbraně později potvrdila i mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková.

Chlapec věděl, jak skříň otevřít

„Chlapec byl inteligentní a věděl jak na to. Nyní experti prověřují zda střela, která chlapce usmrtila, skutečně vyšla z nalezené zbraně,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté také prošetřují, zda Františkův otec měl zbraně uloženy podle předpisů.

Z dopisu na rozloučenou, který po sobě školák před sebevraždou zanechal je zřejmé, že jeho absence ve škole mohly být z důvodu strachu ze šikany.

Vyšetří šikanu?

To ostře už ve čtvrtek odmítl ředitel základní školy v Bystré Zdeněk Mrkos. Blesk se v pátek zajímal, zda zřizovatel školy Obecní úřad v Bystré bude iniciovat ve škole vyšetřování případné šikany.

„Je to tragédie, vyhasl mladý život, ale do ukončení policejního vyšetřování se k ničemu nebudu vyjadřovat,“ ohradil se včera místostarosta obce Jan Neudert.

legendary ( 10. listopadu 2012 21:59 )

no ja vzhledem k jemu zrejme ,,TEZKE,, situaci bych si nevedel rady

tomanzd ( 6. listopadu 2012 14:55 )

Podívejte, já jsem do této ZŠ chodil nějaký ten rok a vím jak to tam chodí. Pan ředitel Mrkos ve spolupráci s panem Neudertem řeší hlavně malé přestupky, ale to že jsou někteří žáci zesměšňováni či uráženy, to nevidí. Nevidí ani kyberšikanu, která je rozšířená. To, že minulý deváty ročník ve škole popíjel alkoholické nápoje a před školou "hulili" marihuanu, taky nevidí. Myslím, ikdyž je to smutné, že tento chlapec k tomu měl asi nějaký důvod, týkající se šikany. Bohužel byl nejspíš slabé povahy a introvert, což ho nakonec dostalo k šílenství.

andyna775 ( 3. listopadu 2012 17:30 )

ty jsi ucitelka ?

bejsbolman ( 3. listopadu 2012 08:52 )

chodit do třídy s cikány,tak se taky preventivně oddělám.

xviktorie ( 3. listopadu 2012 08:15 )

Můžeš nám říct, čím jsi ty? Vypadáš hodně deformovaný, agresivní a jednoduchý a přitom sebevědomý ve svých pravdách - a já bych ráda věděla, které povolání tohle s člověkem udělá.

Zobrazit celou diskusi