Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Filip (14) skočil z okna: Pád z druhého patra přežil

Autor: Helena Lacinová, mokk - 
12. října 2012
06:17

Jeden týden a druhý sebevražedný pokus školáka. Ve úterý spáchal sebevraždu skokem z okna Tomáš (†11) z Prahy. Včera se o totéž pokusil Filip (14) z církevní školy na Teplicku. Pád z okna ve druhém patře přežil.

Policie obě tragédie nespojuje. Sebevražednému motivu studenta sedmé třídy napovídá fakt, že si před dvěma týdny založil svůj druhý profil na sociální síti s fotografií s krvácejícími ústy a pár hodin před zoufalým činem tam umístil jen vulgární nadávku.

Ráno ve čtvrtek mladík, který pochází z dobré rodiny, odešel normálně do školy. Jedna ze sousedek to potvrdila. Zřejmě však už s úmyslem vzít si život. „Týká se to jeho osobního života. Rodiče má rozvedené. Se školou to nesouviselo,“ podpořila verzi sebevraždy jeho mladší spolužačka. Naznačila, že takto jim skutek vysvětlili pedagogové.

Vedení školy se k události nevyjádřilo. Mladík na svém profilu bojuje i proti šikaně a na jedné fotografii ze školy si maskuje tvář posměšnou maskou. „Příčiny a okolnosti pádu jsou předmětem vyšetřování. Předběžně byla na místě vyloučena účast cizí osoby,“ řekl jen teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté posléze vydali prohlášení, že k případu s ohledem na chlapcův věk nebudou poskytovat další informace. Přes vážná zranění, která chlapec utrpěl, je už mimo ohrožení života.

xxyy ( 12. října 2012 13:03 )

Ne originál, co fasujou chlupatý, troubo! Ty bys ale originál nepoznal ani kdybys ho měl v ruce. Nemáš páru na co se zaměřit.

xxyy ( 12. října 2012 10:45 )

Z dobrý rodiny? A policajt je fotřík nebo matinka? To triko na fotce je origoš a funglovka.

Zobrazit celou diskusi