Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dáša (26) vyskočila z 5. patra: Probrali ji z umělého spánku, komunikuje očima

Autor: shp, Nový Čas - 
29. října 2012
12:02

Samotní lékaři jí nedávali příliš šancí. Její stav je totiž stále horší než vážný. Přesto Dáša (26), která před třemi týdny vyskočila z 5. patra, bojuje o život ze všech sil. Doktoři ji už dokonce probrali z umělého spánku.

Sympatická Slovenka byla ve svém pronajatém bytě v bratislavském Ružinově ve chvíli, kdy v přízemí propukl velký požár v přízemí. Spalující žár a nedýchatelný dým se v domě nahromadily a po chvíli dorazily i do pátého patra. Dáša zpanikařila, a i když na ni sousedé i hasiči křičeli, ať neskáče, zoufalá Slovenka tak učinila.

Komunikuje jen očima

Po pádu utrpěla několik vážných zlomenin a poranění v oblasti hlavy a trupu. Po dvou náročných operacích a pro rodinu nekonečném čekání na zlepšení zdravotního stavu, ji doktoři konečně probrali z umělého spánku.

„Pacientka je stabilizovaná, její stav se mírně zlepšuje, i nadále je však vážný. Přibližně od druhé poloviny minulého týdne komunikuje v rámci možností se zdravotnickým personálem,“ řekla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská. Podle ní čekají Dášu ještě další dva operační zákroky. K prognózám se lékaři zatím raději nevyjadřují. Dáša totiž komunikuje pouze mrkáním. Natolik vážná zranění utrpěla...

brekekesalami ( 29. října 2012 12:34 )

"ve chvíli, kdy v přízemí propukl velký požár v přízemí." - bezva věta

Zobrazit celou diskusi