Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dáše (26), která kvůli požáru skočila z 5. patra, je lépe: Jejího souseda (†84) zradilo srdce

Autor: shp, Nový Čas - 
14. listopadu 2012
13:18

Nevydržela příšerný žár a nedýchatelný dým a tak při požáru v Bratislavě vyskočila z 5. patra. Dáša (26) utrpěla vážná zranění, ale nyní se jí konečně daří lépe. Její soused Ján (84) však přišel při požáru o všechno a špatně to snášel. Ve spánku se mu zastavilo srdce...

Požár zachvátil panelák v bratislavském Ružinově 9. října. Několik lidí se nadýchalo kouře a muselo být hospitalizováno. Hustý dým a pekelný žár však uvěznil mladou Dášu v garsonce v pátém patře. Všichni ostatní obyvatelé domu již byli evakuování, ale Dáša byla v pasti. Vylezla do okna, a i když ji sousedé i hasiči od skoku odrazovali, Slovenka tak v zoufalství učinila.

Dášu převezli do Košic

Dáša utrpěla několik zlomenin a vážné poranění hlavy a hrudníku. Zranění byla tak vážná, že musela být žena udržována tři týdny v umělém spánku. Na konci října z něho byla probuzena, avšak s okolím komunikovala jenom očima. Teď ale byla z bratislavské traumatologie na vlastní žádost převezena do nemocnice v Košicích, odkud pochází. Její stav se zlepšil, ale zotavovat se tam bude ještě několik měsíců.

Zemřel ze žalu kvůli požáru

Dášin soused Ján se však z následků požáru už nezotaví. Důchodce přišel kvůli ohni naprosto o vše. Chvíli trávil u své dcery, později byl převezen do zařízení pro seniory v Sládkovičově. „Vypadal spokojeně, měl vlastní pokoj. Jeho náhlý odchod ale určitě způsobil i žal ze shořeného bytu,“ řekl jeho syn Milan. Právě v Jánově bytu celý požár propukl. Jeho rodina ho chce po renovaci prodat.

aanitaa ( 14. listopadu 2012 18:44 )

presne tak

hr0p ( 14. listopadu 2012 14:10 )

1. deda umrel ve spanku v 84 letech - komu z nas se to postesti? 2. dobra zprava, te holcine fandim, bude to beh na dlouhou trat, tak at to zvladne..

Zobrazit celou diskusi