Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Údajný vrah Vytopila: Po vraždě spal v jeho posteli!

Autor: Ondřej Požár - 
19. října 2012
12:29

Z vraždy politika Aleše Vytopila (†36) obžalovaný Filip Onderka (38) klidně spal v posteli, v níž před smrtí odpočíval i zastřelený místostarosta! U soudu to včera znalkyně, která to označila za bezcitnost!

Soudní znalkyně z oboru psychiatrie Petra Sejbalová k obžalovanému uvedla, že je histriónská osobnost s rysy anetičnosti (bezcitnosti).

 „O tom svědčí fakt, který při vyšetření přiznal: poté, co byl přítomen vraždě Vytopila, vrátil se k Pavle Antalové a spával v posteli zavražděného! A měl na sobě jeho tričko,“ uvedla znalkyně.

 Obviněný na to hned reagoval: „Byl jsem tehdy donucen okolnostmi, musel jsem se vrátit k Pavle,“ oponoval Onderka.

 A tvrdil, že neležel přímo v posteli, kde spával Vytopil, ale že spal ve stejné místnosti, kde v postýlce spala jeho dcera. Takže dal přednost péči o dítě před faktem, že spí ve stejné ložnici, kde spával zavražděný.

 Politika podle obžalovaného zastřelila jeho bývalá žena Radka Pojerová (46) ranou z pistole zezadu do hlavy. To psycholog Miroslav Petržela označil za zákeřnou popravu!

Bývalá erosenka Radka Pojerová byla podle mínění znalců schopná pitvat se v jeho uříznuté hlavě, aby z ní vytáhla smrtící kulku.

Zaznělo to dnes v soudní síni při pátém dni procesu s obžalovanými, k nimž se vyjadřovali znalci z oboru psychiatrie a psychologie.

 Když se podle psychologa Miroslava Petržely prokáže vina Radky Onderkové, která se až do zatčení loni v listopadu živila privátním sexem, nasvědčoval by způsob provedení zločinu spíše chladnokrevné vraždě!

 „Pokud by střílela v afektu, tak by na Aleše Vytopila střílela spíše zepředu a víckrát. Střelba do hlavy zezadu – jak ji popsal obžalovaný Onderka – svědčí spíše o zákeřné popravě!“ nebral si servítky znalec.

 Ten se domnívá, že obžalovaná je schopná pitvat uříznutou hlavu, protože si v minulosti při pokusu o sebevraždu byla schopná pitvat a přestřihnout nůžkami na nehty tepnu na ruce.

 Psycholog také uvedl, že motivem vraždy opravdu mohla být nyní dvouletá dcerka Vytopilovy přítelkyně Pavly Antalové (29) a Filipa Onderky. „Obžalovaná nemůže mít děti a motivem je i triumf nad sokyní v lásce Antalovou,“ sdělil soudní znalec.

 Podle něj Pojerová řeší konflikty agresí a často násilím. „A na zádech má vytetovanou kobru, která je symbolem moci a záludnosti,“ prozradil zajímavý detail klinický psycholog. A zdůraznil, že obviněná je v podstatě nenapravitelná.

zelena.karkulka ( 19. října 2012 23:08 )

Co jako myslela tím mega výstřihem u soudu?Že soud se ustrne nad jejíma cecanama???

marie60 ( 19. října 2012 15:21 )

No nevím, pokud by takové zrůdy zavraždily někoho tvého blízkého z rodiny. Asi by jsi byl v klidu, že? Já teda ne!

marie60 ( 19. října 2012 15:18 )

No, je to od nich obou velký hnus,když mohli takhle zabít člověka.Škoda, že byl zrušen trest smrti.

Zobrazit celou diskusi