Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vytopilova manželka u soudu: Den před smrtí řekl, že se ke mně chce vrátit

Video se připravuje ...
Autor: Ondřej Požár - 
12. října 2012
09:16

ONLINE | Třetím dnem pokračuje soudní proces s údajnými vrahy místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (†36), exmanžely Onderkovými. Poprvé u soudu vypovídala manželka politika Silvie Vytopilová.

Státní zástupkyně Iveta Eichlerová exmanžely viní, že se loni 9. září ve večerních hodinách v Mariánském údolí v Brně-Líšni u restaurace Eldorádo sešli s místostarostou Brna-Židenic Vytopilem.

„Obžalovaní ho střelili do hlavy pistolí značky Beretta ráže 9 mm, kterou legálně držela obžalovaná. Z místa činu nejprve utekli. Pak se ale vrátili a naložili mrtvolu do vozu VW Passat kombi, který měli půjčený od známého Petra P. (35),“ uvedla žalobkyně.

Později obžalovaní Vytopila svlékli do naha a uřízli mu hlavu! „Tu ukryli na neznámém místě a bezhlavé tělo zakopali u Řeznovic na Znojemsku, kde bylo později v listopadu loňského roku objeveno,“ upřesnila prokurátorka.

Kdo je kdo Kdo je kdo | Blesk – Ondřej Požár, archív Blesku

Sledovali jsme proces ONLINE:

10:45 - Výslech hlavní svědkyně skončil. Děkujeme za pozornost, vážení čtenáři. S online reportáží od soudu budeme pokračovat zase příští týden ve čtvrtek, kdy slyšení bude pokračovat.

10:39 - "Děti jsme s Alešem nemohli mít ze zdravotních důvodů," potvrdila jeho žena.

10:36 - Žalobkyně se ptá vdovy, zda je možné, že by měl Vytopil naspořeno přes milion korun. To Vytopilová označila za nepravděpodobné.

10:35 - Z dědického řízení vyplynulo, že pozůstalost po Aleši Vytopilovi byla asi 50 tisíc korun.

10:32 - "Chtěla jsem po Antalové vrátit Alešovy osobní věci, které si k ní odnesl. Ona mi je odmítla vrátit, vůbec nereagovala," říká svědkyně.

10:26 - Na policii se Vytopilová bavila s Onderkou, kde by Aleš mohl být. "On mi řekl, že Aleš mu měl dát peníze na zařízení hospůdky Na Ranči. A pak řekl, že by kvůli 200 tisícům nevraždil!" prozradila zajímavý detail Silvie Vytopilová.

10:24 - Ta se s Filipem Onderkou poprvé setkala v sobotu 10. září v Mariánském údolí a potom i na policii při výsleších. Antalová tam na něho křičela, kde je Aleš, co mu udělal!" říká svědkyně.

10:20 - Vytopilová se poprvé potkala s Antalovou loni 10. září den po vraždě. "Otevřela jsem jí a ona říkala, že hledá Aleše, že neví, kde by mohl být. Uklidňovala jsem jí, ať je v klidu, že je určitě s kamarády, že se objeví. Obvolávala jsem všechny kamarády a nikdo nevěděl, kde je. Ona mi pak řekla, že Aleš měl jet v pátek večer na nějakou schůzku do Mariánského údolí v Brně. Jely jsme tam spolu. Našla jsem tam Alešovo auto. To bylo divné!" vypověděla Silvie Vytopilová.

10:18 - "Aleš se se mnou o provozu hospod v Hrotovicích nechtěl bavit, říkal, ať to nechám být," uvedla svědkyně.

10:15 - O podnikání svého muže věděla Silvie Vytopilová díky své práci v advokátní kanceláři, přes niž Vytopil zařizoval založení firmy na provozování obou hospod v Hrotovicích. Politik měl podle své manželky měsíční příjem asi 50 tisíc korun.

10:12 - "Někdy v půlce srpna mě Aleš varoval před panem Onderkou. Říkal, že to je bývalý muž Pavly Antalové, a kdyby u nás v bytě někdo zvonil, ať neotvírám, že to může být pan Onderka. Člověk nikdy neví, říkával Aleš," sdělila svědkyně.

10:08 - Podle svědkyně si jí manžel po čase stěžoval, že už ho to s Antalovou nebaví, protože z něj jen tahá peníze. "K Antalové mi řekl, ať si s Antalovou nelámu hlavu, že to je na zkoušku. Ve čtvrtek před smrtí za mnou přišel, že se chce ke mně vrátit, jestli by mi to nevadilo. Dokonce jsme plánovali, že v říjnu spolu pojedeme na dovolenou. Chtěl mi to asi vynahradit," vysvětlila Silvie Vytopilová.

10:06 - Podle ní si loni v červenci vyrazil její muž na dovolenou s Pavlou Antalovou a původně jí tvrdil, že jede na dovolenou s kamarády. "Teprve až se vrátil z dovolené, tak mi řekl, že tam byl s paní Antalovou. Pak si vzal pár věcí a odešel, i když většinu svých věcí nechal doma v bytě," sdělila vdova.

10:05 - "S manželem jsme se seznámili v roce 1995, o rok později jsme spolu začali žít a v roce 2006 jsme se vzali," řekla Vytopilová.

10:02 - "K věci nevím vůbec nic. Obžalované neznám, jen pana Onderku jsem viděla 10. září v Mariánském údolí," uvedla.

10:00 - Začíná vypovídat manželka zavražděného politika Silvie Vytopilová. Je oblečená v kostýmku s černou šálou na krku.

9:55 - Slovo si vzal obžalovaný Onderka: "Pana Vytopila jsem znal docela dlouho z vyprávění Pavly a z internetu, z mailů a z telefonátů. Věděl jsem, že spolu byli na dovolené, kolik je to stálo a podobně," uvedl Filip Onderka.

9:52 - "Pan Vytopil byl hodný člověk, který každému pomohl a nakonec na to doplatil," uzavřela s pláčem svědectví Lenka Greplová.

9:50 - Za deset minut by měla k soudu dorazit vdova po zastřeleném politikovi Silvie Vytopilová (38).

9:47 - V pondělí po zmizení Vytopila přišla podle svědkyně na radnici Pavla Antalová a chtěla od Greplové nájemní smlouvu na pronájem bytu, protože se musel platit nájem.

9:41 - Z jejího vystoupení před trestním senátem je zjevné, že měla sympatického místostarostu ráda.

9:39 - "Aleš ve čtvrtek 8. září, tedy den před smrtí, říkal, že poveze větší peníze panu Onderkovi, asi 200 tisíc korun. Při odchodu z kanceláře ve čtvrtek 8. září odpoledne ale mluvil o tom, že bude mít u sebe asi 1,2 milionu korun," prozradila zajímavou informaci svědkyně.

9:36 - "Aleš podle mě neviděl realitu, on měl vidinu spokojené rodiny," řekla se slzami v očích svědkyně.

9:21 - Vytopil měl jako zástupce starosty plat 34 tisíc korun měsíčně. "Určitě měl i nějaké úspory. Jednou se pohádali s Pavlou Antalovou kvůli penězům, které ona chtěla na zboží do hospod v Hrotovicích. Paní Antalová se mi nelíbila. Aleš mi pak přiznal, že ji poznal jako společnici v nočním klubu," řekla Lenka Greplová.

9:18 - Vytopilova asistentka dojatým hlasem potvrdila, že se Aleš zamiloval do Pavly Antalové a po dovolené loni v červenci se k ní nastěhoval. "Aleš měl najednou rodinu, paní Antalová mu vařila a starala se o něj," uvedla svědkyně.

9:12 - "Aleš to zdůvodňoval tak, že byl pěkný chlap, ale moc si nevěřil a chtěl ženu, se kterou by mohl mít dítě. S manželkou Silvií žili jen tak vedle sebe," říká svědkyně.

9:11 - Jako první svědkyně dnes vypovídá Vytopilova spolupracovnice z radnice Brno-Židenice Lenka Greplová. Potvrdila, že politik rád chodil do veřejných domů.

adelinda ( 13. října 2012 16:57 )

Tělem se živily obě, jak ta Radka v bordelu v Praze( pořad Druhá šance), tak milenka Vytopila Pavla. Ta dělala v bordelu v Brně, kde ji Vytopil poznal.

mirkazam ( 13. října 2012 14:28 )

Člověk je s tolika aktérů jelen.Jeden háže vinu na druhého a nakonec si Vytopil uřízl tu hlavu sám.

zelena.karkulka ( 12. října 2012 21:37 )

já to taky nechápu,kdo si kým co dělal a proč

naidka ( 12. října 2012 16:06 )

to tedy asi NE.

naidka ( 12. října 2012 16:05 )

taky se mi to nechce číst, ale i kdyby jsi mi to vysvětlil, stejně bych to nepochopila.

Zobrazit celou diskusi