Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Čínský policejní šéf chtěl utajit vraždu Brita, za mřížemi stráví 15 let

Autor: ČTK, shp - 
24. září 2012
10:14

Soud v Číně  vynesl trest 15 let vězení nad bývalým policejním šéfem Wang Li-jünem, který je jednou z klíčových postav největší politické aféry poslední doby v zemi. Policista podle zjištění soudců pomáhal zatajit vraždu, již spáchala manželka kdysi vlivného stranického funkcionáře Po Si-laje.

Soud v Číně dnes vynesl trest 15 let vězení nad bývalým policejním šéfem Wang Li-jünem, který je jednou z klíčových postav největší politické aféry poslední doby v zemi. Policista podle zjištění soudců pomáhal zatajit vraždu, již spáchala manželka kdysi vlivného stranického funkcionáře Po Si-laje.

Manželka dostala jen podmínku

Wang Li-jün, někdejší policejní šéf v 33milionovém čínském městě Čchung-čching, býval blízkým spolupracovníkem donedávna vlivného politika Po Si-laje. Ten byl před několika měsíci vyloučen z politbyra Komunistické strany Číny poté, co vyplulo na povrch, že jeho manželka je odpovědná za listopadovou vraždu britského obchodníka Neila Heywooda. Žena byla v srpnu odsouzena k podmíněnému trestu smrti s odkladem na dva roky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi