Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tady leží politik bez hlavy: Blesk vypátral hrob zavražděného Aleše Vytopila

Autor: Ondřej Požár - 
11. září 2012
16:46

Zavražděný židenický místostarosta Aleš Vytopil (†36), od jehož surové popravy uplynul v neděli rok, je pohřbený na Ústředním hřbitově v Brně. Pozůstatky politika byly pohřbeny loni koncem listopadu poté, co policie našla tělo bez hlavy zakopané v hájku u Moravského Krumlova

Tam je loni 10.září – tedy den po vraždě - zakopala za vraždu trestně stíhaná Radka O. (46), která od té doby sedí ve vazbě se svým spoluobviněným exmanželem Filipem O. (38).

Obviněnému prodloužili vazbu

Tomu soud nyní prodloužil vazbu. „Soudce se obává, že obviněný uprchne nebo se bude skrývat. Filip O. se proti tomu neodvolal.

A návrh na prodloužení vazby obviněné ženy zatím žalobci soudu nedoručili,“ upřesnila mluvčí Městského soudu v Brně Gabriela Stočková.

Na hrobě hoří svíčky u čerstvých květin

Na hrobě zastřeleného místostarosty, jehož uříznutá hlava se stále nenašla a jeho podobu připomíná právě černobílý portrét na pomníčku, hoří svíčky a jeho odpočinek střeží malý porcelánový andílek.

A žulovou desku zdobí čerstvé květiny, což svědčí o tom, že rodina hrobku často (nejspíš každý týden) navštěvuje. Manželka zabitého politika však o případu už nechce mluvit.

Místo posledního odpočinku ovšem dosud zůstávalo utajeno Vytopilovým kolegům z vedení radnice v Brně-Židenicích. Místostarosta Karel Bernášek (ČSSD) totiž potvrdil, že na pohřbu tehdy byla jen rodina oběti.

Spis ke kauze už má přidělený soudce

Kauza zavražděného židenického místostarosty jde do soudního finiše. Spis čítající stovky stran už má totiž na stole krajský soudce Tomáš Kurfiřt.

Ten se podle mluvčí soudu Miroslavy Sedláčkové nejprve seznámí se spisem a teprve pak nařídí termín hlavního líčení.

amalka3 ( 12. září 2012 08:40 )

Nechápu inteligenci pana pisálka - opravdu NECHUTNÝ nadpis a určitě velmi nepříjemný pro pozůstalé rodiče a manželku. Že mu není stydno!!!!!!

castelo ( 12. září 2012 07:45 )

castelo ( 12. září 2012 07:45 )

Ty musíš být ale opravdová DEBILKA .

zelena.karkulka ( 11. září 2012 22:49 )

Blesk na pohřbu a Blesk na hřbitově ,to je taková příloha pravidelná už

mesalina ( 11. září 2012 21:51 )

to je odporný, cynický nadpis, plesk se zase vyznamenal

Zobrazit celou diskusi