Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hlava zavražděného Vytopila: Skončila v řece!

Autor: šim, ČTK, op - 
9. prosince 2011
11:52

V případu zavražděného brněnského místostarosty Aleše Vytopila (†36, ODS) zůstává stále jeden velký otazník. Kam vrazi ukryli jeho hlavu. Tělo Vytopila totiž policie našla bez ní. Nejspíš skončila v řece. Velké policejní manévry nad vodními toky na Třebíčsku potvrdila Blesk.cz známá Vytopilovy milenky Pavly A. a jejího expřítele, podezřelého Filipa O.

Po hlavě zavražděného Vytopila marně policie pátrá od 24. listopadu, kdy bylo nalezeno jeho tělo. Vyšetřovatel na tiskové konferenci nejprve uvedl, že mrtvola byl poškozená, nijak to však nespecifikoval. To, že tělu chybí hlava, vyplynulo až později.

Hlavu vyhrabali a hodili do řeky

Dvojice podezřelých z jeho vraždy, v současné době ve vazbě sedící Filip a Radka O., ji po oddělení od těla nejprve zahrabala, později vykopala a hodila do řeky. Zřejmě z obavy před odhalením, nebo ve snaze ztížit následnou identifikaci těla. Informuje o tom ČTK s odkazem na nejmenovaný zdroj obeznámený s případem. Jihomoravská mluvčí Petra Vedrová to odmítla komentovat s tím, že na případu stále velmi intenzivně pracují.

Jak se podařilo zjistit redaktorovi Blesku, ve středu a ve čtvrtek vždy večer přelétal nad Hrotovicemi a přilehlými vodními toky policejní vrtulník vybavený termovizí. Dá se tak předpokládat, že po hlavě zmizelého Vytopila pátrali právě zde. Jedna z variant je, že na místo, kde by mohla hlava být, policejní vyšetřovatele mohla navézt případná výpověď podezřelých.

Zatím není vyloučeno, že by se Vytopilova hlava mohla nalézat například v nedaleké a rozlehlé Dalešické přehradě. Velké policejní manévry tam místní zaznamenali právě v den, kdy bylo nalezeno politikovo tělo.

Podezřelí sedí ve vazbě

Z vraždy je podezřelá 45letá žena se svým 37letým bývalým manželem. Jsou ve vazbě, proti čemuž si ale podali stížnost. Tu v pátek společně se spisem předal Městský soud Brno brněnskému krajskému soudu. Jeho mluvčí Miroslava Sedláčková předpokládá, že rozhodnutí by mohlo padnout nejdříve v příštím týdnu.

Vytopil zmizel na začátku září, v den, kdy se měl setkat s Filipem O., který se následně pravděpodobně stal jeho vrahem. Den na to bylo nalezeno jeho odemknuté auto. Policie nejprve podezřívala jeho milenku Pavlu A., ale po nálezu Vytopilova těla řekla, že ona z jeho smrti vinna není. Pavla A. má dítě s Filipem O., který byl dříve ženatý s Radkou O., která je z vraždy také podezřelá. Podle brněnských vyšetřovatelů se zřejmě Vytopil chtěl stát čtvrtým vrcholem milostného trojúhelníku. Zda by mohl být za vraždou politika finanční motiv, policie neupřesnila.

Dceru svého vraha chtěl do péče?

Podle jedné z možných verzí se předmětem sporu stala malá dcerka Vytopilovy milenky, kterou měla se svým expřítelem. Vytopil si údajně k dítěti vytvořil pěkný vztah a chtěl jej získat do své péče, což se biologickému otci nelíbilo.

Otec dítěte přitom udržoval vztah se svojí někdejší manželkou a byl prý pod jejím silným vlivem. Tuto verzi ale zatím policie nepotvrdila.

hofihofi ( 10. prosince 2011 05:16 )

film KRAL KRALU tak pozor Abdulah, nebo smik, hlava dolu, lid psina

marmat ( 9. prosince 2011 22:09 )

Tak už nepřemýšlejte-pak se to nedá číst... Jak souvisí čtyřúhelník se zvrhlými postaršími lidmi s funkcí a karierou ??? To přece dokáže každej dělňas !

linas ( 9. prosince 2011 21:09 )

Páni redaktoři, a čím ty vyšetřovatele tam ta výpověď navezla? Kolečkama nebo rikšou? Jo vlastně tím vrtulníkem s termovizí asi. Když už s tím nic nenajdou, tak se tím aspoň navezou... když ten mrtvola byl poškozená. No co se vlastně divím... dneska mají zase směnu Tataři.

annabella ( 9. prosince 2011 19:08 )

Radka má údajně jediného syna. Umí si ona představit, že by zrovna jemu nějaká  zkur.vená dvojice upižlala hlavu a hodila do přehrady? Ona je tak otrlá, že by  jí to snad ani nevadilo.

pavucinka ( 9. prosince 2011 17:14 )

Moje advokátka se mne před lety zeptala, zda se nebojím, že mne přejede auto. No, ona byla moje jen jako.I vlaatní advokáty si musíte hlídat a se soudci, to je potíž, ty už neuhlídáte. Napadá mě jen jediná rada: Spas se kdo ještě můžeš...

Zobrazit celou diskusi