Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Podezřelá z vraždy Vytopila: Začala nový život, pak vraždila

Autor: Ondřej Požár, Gabriela Peringerová, ljš - 
25. listopadu 2011
21:39

Bývalí manželé Radka a Filip O., kteří byli zatčeni v souvislosti s vraždou Aleše Vytopila, nejsou veřejnosti zcela neznámí. Radka O. totiž před lety vystoupila v pořadu TV Nova Druhá šance. Divákům se svěřila, že se ocitla na úplném dně a chtěla svůj život ukončit sebevraždou. Šanci na nový život ale promarnila, ukončila jej totiž vraždou.

Radka O. v pořadu TV Nova Druhá šance, který, jak název napovídá, nabízel účinkujícím možnost začít nový život, divákům popsala, jak těžká léta s o mnoholet mladším manželem Flipem O. prožila. Proč se s ním o dva roky později spolčila ve vražedném spiknutí, zatím jasné není.

Žena, která manžele zná, Blesku řekla, že o Filipu O. nemá v Hrotovicích nikdo valné mínění. "Je to pěkný grázl. V Hrotovicích nikdo nepochybuje o tom, že to udělal," řekla žena.

Milostný čtyřúhelník

Politik, který měl našlápnuto do krajského zastupitelstva, si v létě začal milostný románek s Pavlou A. (28). A pomohl jí a jejímu příteli Filipovi O. (37) s podnikáním ve dvou hospodách v Hrotovicích na Brněnsku.

Video  Čtenář poskytl Blesku záběry ze zatýkání Filipa O, podezřelého v kauze vraždy místostarosty Brna - Židenic Aleše Vytopila  - Video od čtenáře
Video se připravuje ...

Jenže pak se ještě mezi ně zamíchala Filipova exmanželka Radka (45). „Byl v tom i milostný vztah. V nadsázce bych to řekl asi tak, že pan místostarosta chtěl být čtvrtým vrcholem trojúhelníku,“ uvedl kriminalista Antonín Hrdlička. Osudného 9. září Filip a Radka na Brněnsku místostarostu podle policie zabili. A tělo zakopali poblíž místa, kde Vytopila naposledy svědci spatřili živého, v okrese Brno- venkov. Způsob usmrcení policie zatím kvůli vyšetřování tají.

důležitá místa v kauze Vytopilovy vraždy důležitá místa v kauze Vytopilovy vraždy | Blesk

Šlo také o peníze

V případu zřejmě hrály roli i peníze. Místostarosta totiž jen tři dny před smrtí dal Pavle asi 200 tisíc na provozování hrotovické herny Pepe bar. Tu měl jako odpovědný vedoucí na starosti právě obviněný muž. „Tím, že pan Vytopil zmizel, se mi ztížilo moje podnikání. Šlo o dvě hospody. a všechno teď padlo,“ tvrdil ještě začátkem října muž, který je teď stíhaný za vraždu. O tom, jestli půjde s exmanželkou do vazby, soud teprve rozhodne.

mim33 ( 26. listopadu 2011 18:33 )

A zrovna dnes napsali, že řidič, co zabil dvě děti, jen machroval - na základě pochybné výpovědi jakéhosi "svědka" a bez počkání na závěr vyšetřování.

mim33 ( 26. listopadu 2011 18:14 )

Tohle není ještě nic, například Knoxová byla v tomto plátku označovaná jako vražednice i po osvobozujícím rozsudku.

jity ( 26. listopadu 2011 12:39 )

vzala jsem si brýle a také vůbec nic nevidím. Co jako máme vidět?

alumno ( 26. listopadu 2011 11:40 )

Vadí mi, že Blesk opět kašle na presumpci neviny, a v článku o dvojici automaticky hovoří jako o vrazích, přitom se jedná o podezřelé. Za vrahy je bude možno označit teprve tehdy, až (pokud) nad nimi bude vynesen takový rozsudek (a na to si minimálně pár měsíců počkáme).

hrneczuhrinevsi ( 26. listopadu 2011 10:29 )

nevím, ale četla jsem že byl kdu čsl

Zobrazit celou diskusi