Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemřel Vytopil (†36) kvůli tomuto dítěti?

Autor: Gabriela Peringerová, evakk - 
30. listopadu 2011
05:00

Šokující okolnosti vraždy brněnského politika Aleše Vytopila vyplouvají na povrch. Policisté totiž minulý týden objevili pouze tělo bez hlavy. Ta podle informací z vyšetřování stále chybí! Blesku se podařil zjistit nejpravděpodobnější motiv hrůzného činu. Za vraždou bývalého místostarosty brněnských Židenic Aleše Vytopila (†36) byla obava obviněného Filipa O. (37), že přijde o dceru (1). Tu má s Vytopilovou milenkou Pavlou A. (28).

Informaci o zohavení mrtvoly brněnského politika přinesly Horácké noviny. Blesku ji potvrdili zdroj blízký vyšetřování případu. Vytopilova manželka, která připravuje pohřeb svého manžela, o tom nechtěla hovořit.

Muž podezřelý z vraždy židenického místostarosty Filip O. měl podle informací Blesku silný motiv k činu. V Hrotovicích na Třebíčsku ho znali jako vzorného otce malé dcery. Prý plánoval, že vyšachuje její matku Pavlu A. a dítě bude vychovávat s bývalou manželkou Radkou O. (45). Tu společně s ním kriminalisté obvinili z vraždy místostarosty.

Aleš Vytopil ale udělal dvojici exmanželů čáru přes rozpočet. „Seznámil se s Pavlou, malou si velice oblíbil a byl schopen Pavlu zabezpečit a dítěti poskytnout zázemí,“ říká žena, která všechny čtyři aktéry příběhu s tragickým koncem dobře zná. Blesk má informaci o tomto motivu vraždy potvrzenou i ze zdrojů blízkých vyšetřování.

Oba obvinění – Filip O. a Radka O. – se spolu i po rozvodu stýkali, navzájem si také v první fázi pátrání po zmizelém Aleši Vytopilovi poskytli alibi. „Pavlu jejich vztah trápil, proto si našla jiného muže. Měl peníze a zázemí a Filip začal tušit, že o malou přijde,“ dodává žena.

Aleše Vytopila našli kriminalisté minulý týden po téměř tříměsíčním pátrání zavražděného v lese nedaleko Polánky u Moravského Krumlova. Oba obvinění exmanželé jsou nyní ve vazbě.

silvervoice ( 1. prosince 2011 17:13 )

Vytopil byl nejspíš v politice něčí figurkou na šachovnici a z nějakého důvodu se vzepřel. Je třeba vysledovat, kdo jej pomáhal dostat do politiky a od koho v samém začátku dostával na účet peníze.

silvervoice ( 1. prosince 2011 17:11 )

Na tom případu spousta věcí nesedí. 1) Zatím není znám jediný důkaz spojující vraždu a podezřelé 2) Podezřelá není tak hloupá, aby v případe vraždy psala veřejně o smrti 3) Podezřelý není tak hloupý, aby nevěděl, že v případě vraždy bude podezřelý 4) Podezřelí nejsou tak hloupí, aby mrtvolu důkladně nedokázali schovat 5) Podezřelí nejsou tak hloupí, aby nevěděli, že tělo bez hlavy lze identifikovat skoro stejně dobře jako s hlavou. Hlava nejspíš nese stopy mučení, kterým mohla nějaká mafie usilovat o nějaké informace. Nebo příliš konkrétní informace o způsobu zabití.

nojasne ( 30. listopadu 2011 22:26 )

Téměř žádný vrah nepočítá s tím, že by byl odhalen a usvědčen.

nojasne ( 30. listopadu 2011 22:24 )

jaký vzdělanec ? Zkratka ODS před jménem není akademický titul.

nojasne ( 30. listopadu 2011 22:23 )

Inu činorodý člověk plný elánu, snad nezávidíte ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání