Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Znásilněná útočníkovi uřízla hlavu: Chránila jsem svou čest!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj - 
8. září 2012
13:09

Útočník mladou ženu opakovaně znásilnil. Vyhrožoval, že zabije ji i její děti (2, 6). Nakonec ji přivedl do jiného stavu. Když už Nevin Yildirimová z Turecka nevěděla co dál, vzala zbraň, muži ustřelila genitálie a nakonec mu uřízla hlavu. Tu pak nechala ležet uprostřed vesnice.

Šestadvacetiletou oběť znásilnění nyní čeká proces. Souzena bude za vraždu. Je v pátém měsíci těhotenství. Úřady prosí, aby jí povolily potrat, přestože je 4 týdny za povolenou hranicí.

Nevin vypověděla, že na ni muž jménem Nerettin Gider (†35) poprvé zautočil jen pár dní po té, co její manžel odjel v lednu za prací do jiného města. Podel CNN jí se zbraní v ruce vyhrožoval, že pokud o znásilnění nebude mlčet, zabije její děti.

Znásilňování pokračovalo dalších 8 měsíců až do 28. srpna, kdy už Nevin nedokázala utrpení dál snášet. Ten den Gidera zastřelila.

„Střelila sem ho a on se svalil na zem. Prosil a škemral. Střelila jsem ho do genitálií. V tu chvíli zmlknul. Věděla jsem, že je mrtvý. Pak jsem mu uřízla hlavu. Chránila jsem svou čest. Už se nikdo nebude moci smát mým dětem. Jejich matka svou čest uchránila,“ vypověděla před policií.

Mnohými skupinami žen v Turecku, je Nevin vnímána jako hrdinka.