Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivé: Zuzanku (6) znásilnili v dětském domově dva chlapci (14,15)

Autor: Zbyněk Schnapka, shp - 
7. září 2012
17:38

V dětském domově měla být v bezpečí. Místo toho tam ale zažila zážitek, se kterým se dítě bude jen těžce vyrovnávat. Zuzanka N. (6) mluví o tom, že přímo v domově ji znásilnili dva chlapci (14, 15).

Rodiče Zuzanky spolu nevychází. Holčičku úřady svěřily do péče matce. Sociálka a soud ji ale posléze dítě odebraly a děvčátko skončilo v Dětském domově na Plzeňsku. Tam ale měla být znásilněna čtrnáctiletým a patnáctiletým chlapcem. Policie už staršího z chlapců začala trestně stíhat.

Kluci mi ubližovali

„Tady ji ale starší chovanci ústavu Tomáš (15) a Patrik (14) znásilnili. Dcerka mi doslova řekla, že jí tam strkali nějaké předměty a pak i to, co má tatínek mezi nohama. Bylo mi z toho na zvracení,“ řekl Pavel N. (40). „Kluci mi ubližovali. Byli na mě moc zlí. Mně se to nelíbilo, co mi dělali,“ svěřila se Blesku blonďatá holčička, která se teď snaží na hrůznou zkušenost zapomenout.

Zuzanka nebyla jediná...

Šokují skutečnost o znásilnění se rodiče dozvěděli až od policistů. Nikdo z domova je o ničem neinformoval. „Zuzanka totiž nebyla jediným dítětem, které chlapci sexuálně zneužili. Ublížili i třem dalším děvčátkům. Těm bylo mezi třemi a šesti lety. V dětském domově se to nějak provalilo a policisté to začali vyšetřovat,“ řekl Blesku Zuzančin tatínek Pavel N. (40). Zuzanka se tři týdny zotavovala doma u tatínka. Před pěti dny se ale musela vrátit zpět do dětského domova.

Policie případ vyšetřuje

Skoupí na slovo byli i policisté. „Vyšetřujeme případ ohrožení výchovy dítěte a znásilnění nezletilých osob. Mladistvému pachateli jsme už předali usnesení o zahájení trestního stíhání,“ řekla krajská policejní mluvčí Markéta Fialová.