Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bojí se pádu západní civilizace: Všechno prodali a plují do Řecka

Autor: ljš - 
24. srpna 2012
14:04

Bojí se pádu naší civilizace závislé na finačních systémech, a proto se chtějí naučit, jak přežít v budoucnosti. Prodali všechno, co měli, koupili si malou jachtu a rozhodli se z Británie vyrazit na místo, kde krize vrcholí - do Řecka.

"Celé to začalo, když jsme se Sam a já rozhodli, že chceme založit rodinu a mít děti. Nechtěli jsme je ale přivést do světa, v němž bychom se o ně neuměli postarat, pokud by finanční systém, na kterém jsme my všichni tolik závislí, zkolaboval," řekla novinářům Naomi Smith.

Proto oba partneři prodali veškerý svůj majetek, včetně domu, ve kterém deset let žili. Koupili si jachtu a nyní vyráží na cestu do Řecka. Tam a také během své cesty se chtějí od lidí, které potkají naučit co nejvíc.

"Já osobně se chci naučit, jak chovat a pást dobytek nebo jak pěstovat a konzervovat potraviny. Prostě věci, které uměla každá britská žena před sto lety," řekla Naomi.

Svou cestu za základními dovednostmi dokončí Sam a Naomi přibližně za rok. Pak si chteji v Anglii koupit pozemek a začít na něm žít v duchu toho, co se naučili. "Až systém zkolabuje, chceme být připraveni," řekl Sam Rositter, který dosud pracoval jako web designer.

venxa ( 25. srpna 2012 18:33 )

Skoly, zdravotnictvi a ostatni tak zvane socialisticke vymozenosti byly ve skutecnosti v komunistickem Ceskoslovensku pekne drahe kdyz si jeden uvedomi jak lide byli uboze placeni. Byla sice 100% zamestnanost ale jen proto ze komuniste potrebovali vsechny otroky a nevolniky kteri meli tu smulu ze zili za zeleznou oponou. Fabriky jely na plne obratky vyzbrojovat rozpinavy rusky imperialismus(pod hlavickou komunismu) za planovane ovladnuti sveta(stejne jako Hitlerovo zbrojeni dalo praci vsem Nemcum). Faktem ale zustava ze veskera vyroba za komunismu byla technologicky zaostala,hospodarsky neefektivni a Ceskoslovensko fungovalo prakticky jen ve vychodnim komunistickem bloku. Kdyz cely ten komunisticky paradise zkrachoval, ceske podniky mely veliky problem:tecnologicky zaostala vyroba nebyla schopna cenove konkurovat na otevrenem svetovem trhu. Proto se fabriky musely predelavat nebo zlikvidovat protoze lide nemohou delat za "hubicky" jako za komunistu. Nekteri z diskutujicich vzlykaji po starych zlatych casech za komunistu ale to jsou zrejme po vetsine clenove byvalych hord nekvalikovanych politicky uvedomelych nadeniku kteri pracovali jako udernicke brigady v dolech a hutich a byli na tehdejsi dobu vysoce preplaceni v porovani se vseobecnymy vydelky z politickych duvodu. Jen bych dodal ze lopatou a krumpacem umi delat kazdy vul, ale vymyslet tu lopatu a krumpac uz kazdy vul nedokaze. Ale za komunistu tito lide kteri neco vymysleli a po pravu zpenezili byli klasifikovani jako "nepritel lidu"! Po takovych starych zlatych casech vy votroubkove touzite?

vrtajzub ( 25. srpna 2012 12:11 )

GOGO - grécko - kolíska europskej demokracie a kultúry, tak tam muselo byť komunistov že padli na rypák

gogo ( 25. srpna 2012 11:44 )

Za dnešní morálku mohou komunisté ? V roce 2012 ?? Neuvěřitelné...

vrtajzub ( 25. srpna 2012 10:57 )

nech žije zamatová revolúcia, zvoní nám na hranu.! Nech žije EU!

vrtajzub ( 25. srpna 2012 10:53 )

gurke - presne si to pomenoval- EU pod jej vedením skončíme jak somálci.V taliansku je bieda a socializmus nemali, ani komunistov vo vláde. Mediam sa darí, darí sa im manipulovať s verejnou mienkou -" na vine sú komunisti", no nie ? Funguje to ! Hurá !

Zobrazit celou diskusi