Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes se na benzínce zamkl v autě i s malým dítětem

Autor: Jiří Čada - 
6. srpna 2012
17:41

Jen na okamžik si manželská dvojice odskočila na benzince v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku ze zaparkovaného auta a jejich pes v něm uzamkl sebe, ale i jejich malou dcerku. Na pomoc museli přejet hasiči.

V nečekané drama se změnilo parkování náhodně projíždějící manželské dvojice na benzinovém čerpadle v centru Náměště nad Oslavou. „Muž odstavil auto a šel zaplatit za benzín. Jeho manželka v tu chvíli něco odnášela do odpadkového koše,“ líčila zcela nevšední událost obsluha benzinového čerpadla Hana Oborná.

Ve vozidle v tu chvíli zůstala malá dcerka obou manželů a jejich pes. Ten chtěl patrně následovat své páníčky a při výskoku na zavřené dveře tlapkou spustil centrální uzamykání vozidla. Na neštěstí v zapalování vozidla zůstaly klíčky.

„Zvíře by se v žádném případě nemělo z bezpečnostních důvodů v kabině auta pohybovat volně. Mělo by být upoutáno, nebo přepravováno ve specielní přepravní kleci,“ vidí nyní pochybení obou rodičů mluvčí třebíčských policistů Marcela Lavická.

„Chtěla jsem na pomoc přivolat policii, ale manžel té paní mezitím utíkal pro hasiče,“ sledovala prostřednictvím bezpečnostních kamer počínání obou rodičů obsluha čerpadla.

Dívenka se psem strávila uzamčena v rozpáleném autě zhruba patnáct minut.

„Jednalo se o zcela ojedinělý zásah, aby pes zamknul auto, to jsme tu zatím skutečně neměli,“ řekla Blesku mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. „Hasiči naštěstí po deseti minutách vozidlo otevřeli aniž by museli použít násilí,“ zdůraznila mluvčí hasičů.

Manželská dvojice pak spokojeně mohla pokračovat v další cestě.