Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Seniorka při houbaření spadla ze skály! O vlásek unikla smrti

Autor: red - 
19. září 2012
11:47

O velikém štěstí může mluvit téměř sedmdesátiletá žena. Při sbírání hub asi nedávala pozor a zřítila se z dvacetimetrové skály nedaleko Oder na Novojičínsku. Naštěstí ji v půlce pádu zachytil strom, zůstala viset v asi dvanáctimetrové výšce.

Na známé poutní místo Panna Maria ve skále bude seniorka vzpomínat asi ještě dlouho, houbařit se tam už nevydá - a jestli ano, tak si bude dávat sakra pozor, kam se pro houby ohýbá.

Z dvanáctimetrové výšky ženu zachránili až hasiči, byla zaklíněná mezi skálou a stromem, právě ten ji zachránil život, když padala ze skály.

"Jeden z hasičů z vítkovské stanice se k ní slanil a zajistil ji ke stromu, aby nespadla, a ještě jí poskytl první pomoc. Postupně na místo dojeli i profesionální hasiči z Bílovce a lezecká skupina z Nového Jičína," popsal zákrok mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Houbařku hasiči sundali po vysunovacím žebříku, byla lehce zraněná, ale komunikovala a byla plně při vědomí. Dole ji předali záchranářům a celá událost tak skončila šťastně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 19. září 2012 15:13 )

pořád lepší pomočená než mrtvá, pesane.

naidka ( 19. září 2012 11:18 )

To je pořádná skála. Babča měla štěstí v neštěstí, že nespadla z jiného místa, ale právě kde byl ten strom. A hasiči ani nemuseli být houbaři, hlavně že našli tu svou "babku."

Zobrazit celou diskusi