Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sodoma Gomora! Na šéfa církve se vrhla nahá aktivistka

Autor: ČTK, šim - 
27. července 2012
08:57

To bylo přivítání! Když patriarcha ruské pravoslavné církve Kirill přiletěl na návštěvu do Kyjeva, vrhla se na něj polonahá aktivistka z hnutí Femen. Měla odhalená ňadra a na zádech nápis Zabijte Kirilla.

Dívku okamžitě zachytila ochranka. Aktivistka měla na zádech černou barvou napsáno "Zabijte Kirilla" a vykřikovala "Kirille, jdi do pekla". Patriarcha ji ignoroval a dál před skupinou novinářů mluvil o své třídenní návštěvě Ukrajiny. Členka Femen byla na krátkou dobu zadržena, ale pak byla propuštěna.

Tato feministická organizace na svém blogu obvinila patriarchu Kirilla z toho, že chce posilovat vliv Ruska na Ukrajině.

Feministky z Femen na sebe už dříve upoutaly pozornost svými protesty proti prostituci a sexuální turistice, jejichž rozkvět očekávaly v době nedávného mistrovství Evropy ve fotbale. Pořádala ho Ukrajina společně s Polskem. Jedna z dívek tradičně s odhaleným poprsím a nápisem "Fuck Euro 2012" narušila i akci, při níž prase Funtik "věštilo" výsledek zápasu Česka s Portugalskem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vilaamalka ( 27. července 2012 12:01 )

Nevím o tom,že by v lese Řáholci byl nějaká kostel.

vilaamalka ( 27. července 2012 11:11 )

Měl se na něho vrhnout nahý chlap, to by mu nevadilo.

Zobrazit celou diskusi