Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nahé aktivistky: Stop prostituci! Fanoušci si užívají nejen fotbalu

Autor: Jaroslav Šimáček - 
8. června 2012
19:57

Mistrovství Evropy ve fotbale začalo a v polských ulicích to hned vřelo. O výtržnosti se však nepostarali fotbaloví fanoušci, ale členky feministického hnutí, které se vydaly do Varšavy protestovat proti rostoucí prostituci v době konání evropského šampionátu.

Fotbaloví fanoušci (a kolikrát i hráči, jak známe i z dýchánků českého reprezentačního) si rádi povyrazí. A to i během mistrovství Evropy, které pořádá Polsko spolu s Ukrajinou. Pivo teče proudem, občas přijde i chuť si trochu zašpásovat.

Aktivistky ukrajinské skupiny Femen by tomu všemu však nejraději udělaly přítrž. Snaží se hájit práva žen a proto dnes ve Varšavě demonstrovaly proti předpokládanému nárůstu prostituce během šampionátu. 

Dvě hodiny před úvodním utkáním domácího Polska s Řeckem (1:1), soupeřů české reprezentace ve skupině, vyrazily do ulic obnažené aktivistky s jasným poselstvím - s nápisy "Fuck Euro 2012" na hrudích. Mezi tisícovkami fotbalových fanoušků vzbudily velkou pozornost. 

Jenže pak se strhla mela - za výkřiků zmiňovaného hesla začaly dívky kropit fanoušky pěnou z hasicích přístrojů. Policisté zareagovali bryskně - a odvedli výtržnice do přistavených antonů.

"Politici utráceli peníze, aby postavili stadiony, ale neudělali nic pro to, aby vyřešili jiné problémy, mezi které patří i prostituce v obou zemích," řekla jedna z rozhořčených aktivistek novinářům. Několik protestních akcích přitom proti euru podnikly aktivistky již loni. Třeba během návštěvy šéfa UEFA Michela Platiniho na Ukrajině či před losováním turnaje v Kyjevě.

zelena.karkulka ( 9. června 2012 22:29 )

to nemá moc logiku,ty nahý flundroaktivistky

miglandc ( 9. června 2012 13:56 )

Holky prasata nic jiného,sasloužily bysi na tu holou!!Kdyby tam chodil chlap s vystršeným pinďourem tak ho zavřou ale holkám to projde..

Shelby16 ( 9. června 2012 01:49 )

SODOMA GOMORA !

londynskypes ( 8. června 2012 20:23 )

i lehkých děvek to už není o sportu jen o khu r..fách a penězích!

Zobrazit celou diskusi