Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obama navštívil oběti masakru na premiéře Batmana: Svět na vás myslí

Autor: ljš, INT - 
24. července 2012
21:06

Čekal ho smutek nad ztrátou nejbližších a otřesení zranění, kteří se snaží vyhrát bitvu o zdraví. Přesto se prezident Barack Obama vydal do coloradské nemocnice, aby oběti masakru v kině Aurora povzbudil. "Svět na vás myslí," řekl jim.

Obama při své návštěvě v nemocnici osobně objal a vyjádřil obdiv nad dívkou, která zachránila život své kamarádky. Ta byla šíleným střelcem Jamesem Holmesem vážně postřelena a začala silně krvácet. Stephanie jí duchapřítomně poskytla první pomoc a ránu stlačovala tak dlouho, dokud pro Allie nepřijeli záchranáři.

Pak prezident postupně obešel všechny zraněné a jejich rodiny, aby jim vyslovil svou účast. "Nepřišel jsem za nimi ani tak jako prezident, jako spíš jako otec a manžel," řekl Obama novinářům. "To proč nás tyhle zprávy tak ničí, je představa, že bychom i my mohli takovým brutálním způsobem přijít o někoho, koho milujeme," pokračoval.

Páteční masakr v danverském kině Aurora si vyžádal 12 mrtvých a přes padesát zraněných. Čtyřiadvacetiletý student medicíny James Holmes tam během premiéry snímku Temný rytíř povstal začal nekontrolovaně střílet do lidí. Před soudem stanul hned v pondělí, hrozí mu doživotí nebo trest smrti.

 

vrtajzub ( 25. července 2012 15:33 )

pozerám na tú fotografiu a premýšlam, kde som už také niečo dojemné videla a tak mi to došlo " STRAŽNA VEŽA " časopis jehovistov, hmm... nerozvádzam ďalej !

vrtajzub ( 25. července 2012 13:16 )

Z riti mu pozerá Horové oko.

vrtajzub ( 25. července 2012 13:06 )

Obama ? Koľký súcit ?,Hasan Hasanovič, diabol v ľudskej koži natiahnutý zúčastňujúci sa na čiernych omšiach.Predstaviteľ nenásytných svíň, ktoré by chceli ovládnuť svet.Nech tiahne do pekla aj so sochu slobody čo stojí na symbole iluminátov.

dvix ( 24. července 2012 23:20 )

To je komedie.. on a smutek? to urcite

anka ( 24. července 2012 22:24 )

to je sice pravda, ale kdy jindy to prinest na pres tres, nez ted......Fakt je ten, ze by mu to mohlo prohrat volby...

Zobrazit celou diskusi