Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Svědectví masakru na Batmanovi: Šel klidně a děti střílel do zad!

Autor: šim - 
20. července 2012
14:23

Šel klidně, až strojově. Vešel do sálu, vhodil mezi lidi dýmovnici a začal sřílet. Tak popisují masakr v americkém Denveru svědci. Čtyřiadvacetiletý James Holmes zde zabil 12 lidí, kteří přišli na premiéru nového filmu o Batmanovi.

Peklo se rozpoutalo krátce po půlnoci. Dvěma pistolemi ozbrojený vysoký muž celý v černém s plynovou maskou na obličeji, neprůstřelné vestě vstoupil do kina, mezi lidi vhodil slzný plyn a začal pálit.

„S přítelkyní jsme seděli nalevo od vstupu. Vpravo byl únikový východ, tudy muž úplně klidně vstoupil. Byl v kostýmu, vypadalo to jako součást show. Pak odpálil slzný plyn a začal střílet,“ popisuje očitý svědek. „Přítelkyně mě strhla dolů. Čekali jsme, až přestane střelba, pak jsme se snažili dostat ven,“ řekl pro server Sky News.

Svědectví z masakru jsou děsivá. Alex Molano, který byl v době útoku v jiném sále, řekl, že slyšel ženu naříkat do telefonu, že viděla holčičku, kterou střelec zasáhl ze zadu do krku. „Křičela, že viděla díry v jejím krku,“ řekl Molano. „Viděl jsem několik zraněných lidí, byli od krve. Nejhorší byl pohled na bezvládné tělo malé dívenky, které odnášel policista.“ Dodal

Šílený střelec byl zadržen u svého auta, které bylo napěchované zbraněmi. Není vyloučeno, že chtěl dobít arzenál a v zabíjení pokračovat. Podle policie je mu něco přes dvacet let. Motiv jeho činu intenzivně zjišťují vyšetřovatelé.

Muž v masce hlavního filmového záporáka a Batmanova nepřítele Banea zabil 10 lidí přímo v kině, 5 jich zemřelo po převozu do nemocnic. Není vyloučeno, že počet obětí na životech bude stoupat. Zraněno bylo kolem 50 dalších osob. Nejmladší obětí jsou zřejmě teprve 3 měsíce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pgga ( 21. července 2012 07:28 )

Protoze NEMAJI co odsuzovat..ale deja "jim" to dobre...

pgga ( 21. července 2012 07:26 )

Myslim si ..ze dnes v CR,,"rodice"..absolutne nemuzou co "vycitat://rodicum v USA...asi tak nejak....

pgga ( 21. července 2012 06:35 )

Vazne..nechapu...rozumim ze se nemaji brat mimina do kina..ALE..POINT je v tom ze nekdo strilel na LIDI...MIMINA>>TEENAGERS<<ATD>>ATD>>>...ROZUNMITE?

pgga ( 21. července 2012 06:31 )

Neboj..bohuzel je to tam..taky...

pgga ( 21. července 2012 06:29 )

Ty ..jsi "vedle"... Vazne..za co "vinis" stale Ameriku..za problemy CR

Zobrazit celou diskusi