Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

12 obětí masakru na premiéře Batmana: Nejmladší bylo 6 let. Její matka neví, že je mrtvá

Autor: INT, mok - 
22. července 2012
14:44

Danverský masakr si vyžádal spoustu zraněných a dvanáct mrtvých. Policie v Coloredu už jedenáct z nich identifikovala. Mezi oběťmi byla i šestiletá holčička Veronica Moser, ambiciózní moderátorka Jessica Ghawi nebo také oslavenec Alex Sullivan, který právě v ten den měl sedmadvacáté narozeniny.

Nejmladší obětí Jamese Holmese byla teprve šestiletá roztomilá holčička

Veronica je nejmladší obětí střelce Veronica je nejmladší obětí střelce | INT, reu, čtk, facebbok.com
Veronica Moser. Holčička byla velmi hodná a plná života. Její matka leží na nemocničním oddělení JIP s vážným zraněním, které má také po útoku Holmese. Zatím neví, že její dcerka je mrtvá. "Ptá se samozřejmě jen po své dceři," citují média tetu Ashley Moserové Annie Daltonovou.

A.J. Boik děsivý útok také nepřežil A.J. Boik děsivý útok také nepřežil | INT, reu, čtk, facebbok.com
Také A. J. Boik byl bohužel jednou z obětí šíleného střelce. Jeho památku uctili v sobotu studenti ze střední školy, kam Boik chodil. Do vzduchu poslali stovku balónků.

Matt McQuinn (vpravo) zašel se svou přítelkyní Samantha Yowler také do kina. Bohužel i on zemřel Matt McQuinn (vpravo) zašel se svou přítelkyní Samantha Yowler také do kina. Bohužel i on zemřel | INT, reu, čtk, facebbok.com
Matt McQuinn se stal opravdovým hrdinou. V kině byl totiž se svou přítelkyní Samanthou Yowler, kterou neváhal bránit. Když James Holmes namířil na Samanthu, vrhl se před ní a zachránil ji život. Bohužel zraněním pak podlehl. 

Alex Sulivan chtěl oslavit v kině 27 narozeniny Alex Sulivan chtěl oslavit v kině 27 narozeniny | INT, reu, čtk, facebbok.com
Alex Sullivan si vyrazil s přáteli do kina, kde chtěl začít velkolepou párty. Ten den totiž slavil sedmadvacáté narozeniny. Ještě před kinem vykřikoval, že to bude ta nejlepší oslava. Útok bohužel nepřežil.

Další obětí krutého útoku byla i ambiciózní moderátorka Jessica Ghawi. Ta před necelým měsícem unikla smrti v torontském nákupním centru, tenhle brutální útok ale nepřežila.

Micayla Medek  byla taky prohlášena za mrtvou po útoky Holmese Micayla Medek byla taky prohlášena za mrtvou po útoky Holmese | INT, reu, čtk, facebbok.com
Studentka Community College v Auroře Micayla Medek také nepřežila střelbu v kině.

Sedmadvacetiletý John Thomas Larimer byl členem amerického námořnictva. Bohužel i on patří mezi dvanáct obětí masakru. "Byl vynikající spolunámořník," říkají jeho kolegové.

Rebecca Wingo, 32 Rebecca Wingo, 32 | INT, reu, čtk, facebbok.com
Rebecca Wingo (32) byla ten večer také v kině a netrpělivě očekávala začátek nového filmu Batman. Bohužel policisté museli jejímu otci oznámit, že útok nepřežila.

Alex Teves se už domu taky nevrátí Alex Teves se už domu taky nevrátí | INT, reu, čtk, facebbok.com
I pro Alexe Tevese truchlí jeho rodina a přátelé. Podle nich to byl velmi hodný člověk a výborný terapeut. "Nikdy na tebe nezapomenu", píše jeden s přátel na sociální síť.

Gordon Cowden je táta čtyř dětí Gordon Cowden je táta čtyř dětí | INT, reu, čtk, facebbok.com
Domů už nedorazil ani otec čtyř dětí Gordon Cowden (51). James Holmes ho totiž také zasáhl a on zraněním podlehl. 

1347022:gallery:true:trueJon Blunk je dalším hrdinou, který zachránil svou přítelkyni. Včas si všiml, že do promítacího sálu přišel někdo se zbraní a srazil Jansen Young k zemi. Sám se ale nezachránil.

 

 

lunatic ( 23. července 2012 06:15 )

Brzy - a to ještě v tomto století bude lidstvo čelit jinému = VELMI ZÁVAŽNÉMU problému,PŘELIDNĚNÍ - jsou to nezvratná fakta;denně se narodí cca 80 tis.dětí a "jen" cca 40 tis.jedinců umírá - navíc,drtivá věršina přichází na svět tam,kde se nic moc neprodukuje a vládne tam "nevědomost"; v jiných končinách zas vlivem vyspělé lékařské vědy se životy uměle prodlužují ... a nejsem si jist,zda i na to návazná kvalita takového žití ... zdráhám se to formulovat naplno,ale přírodní katastrofy jsou jakýmsi "samočistícím mechanismem" planety a jejím "voláním" o pomoc ... Není nic snažšího,než nalézt a pojmenovat původce veškerého utrpení,strádání a i abnormálních "epizod" tohoto typu - tím jsou lidé sami ! Či spíše - "JEN" někteří,ale následné tím trpí v podstatě většina,která se s takovými zprávami musí nějak vyrovnat ...

pgga ( 23. července 2012 04:01 )

Absolutne nechapu co tady nekteri pisete>>"Muze za to film..muze za to Amerika..muzou za to rodice kteri berou tak male deti do kina..atd..atd Vazne..jste normalni? Ne..osobne nesouhlasim s tim ze se berou tak male deti do kina...hlavne v noci..a pochopitelne na film tohoto tematu..mam deti ALE..je to kazdeho VOLBA..a urcite nikdo nepocital s tim jak rodice tak i ti DOSPELI co tam sli..ze se tam objevi maniak Muze se to stat bohuzel kdekoliv(snad ne)..priste si treba bude nekdo hrat na James Bond..a zacne strilet.... Nechcete se divat na tento film..OK..nemate radi Ameriku..OK..nikdo Vas nenuti do niceho...ale zamyslete se nad tragedii

zelena.karkulka ( 22. července 2012 23:06 )

píše to nějaká opice ze zoo

zelena.karkulka ( 22. července 2012 23:06 )

děláš si srandu,že jo?Jestli ne,jsi šílená

dvix ( 22. července 2012 22:33 )

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/811-strelba-pri-batmanovi-v-coloradu-vykazuje-zjevne-projevy-zins cenovani

Zobrazit celou diskusi