Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejmladší oběť střelce byla v kině s těhotnou matkou: Postřelil ji, ale dítě přežije

Autor: oj, ČTK - 
23. července 2012
14:19

Matka šestileté dívky, která nepřežila masakr na premiéře Batmana, je těhotná. Přestože ji střelec zasáhl do břicha a krku, nenarozené dítě přežilo a zdá se, že bude v pořádku.

Ashley Moser (25) byla po střelbě v kritickém stavu. Kdykoliv nabyla vědomí, ptala se na svou dceru Veronicu (†6). V okamžiku, kdy James Holmes vstoupil do promítacího sálu a začal pálit do bezbranných diváků, byla v kině s ní. Zasáhl i Veronicu, která zraněním podlehla. Stala se nejmladší obětí útoku.

Lékaři a příbuzní před Ashley hroznou zprávu vzhledem k jejímu vážnému zdravotnímu stavu úzkostlivě tajili. Jak se ale ukázalo v neděli, zdrcující zprávu ji někdo prozradil. „Přišla o dceru, byla v šoku. Vzala to hrozně špatně,“ řekla serveru Daily Mail její matka. Ashley je stále ještě v kritickém stavu. Měla by ale přežít. Hrozí však, že zůstane ochrnutá.

Tragický příběh má alespoň jeden šťastný konec. „Nevím jak, ale dítě, které nosí, je v pořádku. Vždyť ji střelili do břicha. Je to zázrak,“ řekl serveru její bratr Robert Sierra.  

Na místo tragédie přijel Obama

Obama nejprve navštívil nemocnici na předměstí Aurora, aby se setkal s rodinami obětí i lidmi, kteří střelbu přežili. "Domnívám se, že prezidentův příchod je nádherným gestem," uvedl starosta Aurory Steve Hogan.

Obama řekl rodinám obětí, že na ně myslí celá Amerika a velká část světa. "Všichni chápeme, jaké by to bylo, kdybychom o někoho přišli takovýmto způsobem," dodal. Pochválil rovněž odvahu a nasazení těch, kteří pomohli zraněným.

Obětem denverského střelce je od šesti do 51 let. Dalších 58 diváků pátečního půlnočního premiérového představení nového filmu o Batmanovi bylo zraněno.

Americká policie nyní vyhodnocuje předměty z bytu Jamese Holmese, který v kině střílel, a hledá motiv jeho činu. Holmes byl umístěn do samovazby, aby byl chráněn před spoluvězni. Dnes se objeví před soudem k prvnímu předběžnému líčení.

ctenar1991 ( 25. července 2012 18:11 )

Další magor

ctenar1991 ( 25. července 2012 18:10 )

Ty ses asi poradnej debil, ze?

ctenar1991 ( 25. července 2012 18:10 )

Ty ses asi poradnej debil, ze?

ctenar1991 ( 25. července 2012 18:09 )

Ty ses asi poradnej debil, ze?

londynskypes ( 24. července 2012 05:51 )

kdyby sedely doma na p i ..ce a staraly se o deti ,nemuselo k tomu dojit

Zobrazit celou diskusi