Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Policejní skandál: Opilí detektivové se rvali s policisty

Autor: Jiří Čada, Gabriela Peringerová - 
28. června 2012
05:00

Rvačka policistů se odehrála v Brně před hlavním nádražím. Za mřížemi skončili dva elitní detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Oba se opili, ztropili výtržnost a zaútočili na své kolegy v uniformě.

„Detektivové dostali zřejmě chuť na sex a vulgárně oslovili jednu z postávajících žen. Ta s nimi očividně nic nechtěla mít,“ tvrdil Blesku svědek incidentu. „Ženy se zastal jeden z taxikářů, ale toho detektivové ihned poslali zpět za volant,“ dodal.

To už však dívku začali bránit další lidé. „Ti chlápci na ně začali řvát, že si je nechají zjistit a pozavírají je. Jeden z opilců dokonce jednoho z přihlížejících nutil, ať si lehne čumákem k zemi,“ vyprávěl Blesku taxikář Luboš Z.

Tvrdé tresty za exces?

Incidentu bezradně přihlíželi dva strážníci. Arogance opilých detektivů patrně vzbuzovala respekt, a tak raději zavolali policisty. Dorazila policejní hlídka a ihned přivolala posily. Detektivové se pustili i do uniformovaných mužů zákona, a tak vypukla rvačka. Policisté agresivní detektivy nakonec zvládli.

„Nezjistili jsme, že by šlo o trestný čin. Potrestání obou výtečníků ponecháváme na kompetenci jejich ředitele,“ řekla mluvčí Generální inspekce Radka Sandorová.

„Mrzí nás to! Je to exces a stín padá na celý náš útvar,“ řekl Pavel Hanták, mluvčí ÚOOZ. „Ředitel bude o potrestání obou detektivů rozhodovat maximálně razantně,“ zdůraznil Hanták.

pittbull ( 29. června 2012 17:01 )

Prosímvás lidi o čem diskutujete. Vždyť tak to vůbec nebylo. Něco o tom vím. Tak 1. strážníci jen nepřihlíželi a 2. se tam nikdo s nikým nerval. Věřte mi

buban ( 28. června 2012 12:55 )

no, sice jste neobjasnil vas prispevek v 11,09 hod., ale u vas to neprekvapuje. Prej a bude ti prano, takze me tesi, ze se mate dobre, jen si myslim, ze byste mel 3x denne prispivat v kostele nejakyma drobnyma na to, aby vam to vydrzelo. Ten vas zetak jiste kvuli svatozari nemuze jinou pokryvku hlavy nosit, ze?

londynskypes ( 28. června 2012 12:46 )

to bud bez obav ...my se mame moccc dobre

buban ( 28. června 2012 12:36 )

toz k cemu asi-k @ a k nicemu. Resp. k necemu prece-aspon jsou o neco nizsi pocty nezamestnanych-vidim to u nas-MP je dlouhej kour a dlouhy kecy se stankarema (ale to vlastne asi jisti a mapuji teren ). Taky se k MP nedostane jen tak kazdy-ovsem nemyslete si, ze rozhodujici je vzdelani, prip. nejake psycho-ci jine testy

buban ( 28. června 2012 12:27 )

pardon-v reci jakeho kmene jste se vyjadril? Resp.:"Co tim chtel basnik rici?" (Ne ze bych vam to prala, ale abyste se jednou jeste rad nevratil, az vasemu zeti dojde jeho, opravdu svata, trpelivost).

Zobrazit celou diskusi