Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Se strážníky na Andělu zápasil potomek slavného Frištenského: Vytáhli na něj pepřák!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rvs - 
10. října 2012
13:52

Příbuzný slavného prvorepublikového zápasníka Gustava Frištenského má opletačky s policií. Důvodem je to, že se o víkendu zamíchal do strkanice strážníků s bezdomovci na Andělu.

Kolemjdoucí Richard Frištenský se do incidentu na tramvajové zastávce vložil ve chvíli, kdy jeden ze strážníků povalil na zem mladší bezdomovkyni. Ta se agresivně zastávala namol opilého muže, kterého městští policisté drželi v poutech.

„Nelituji toho. Hrubí byli zbytečně. Když jsem se od ní strážníka snažil odsunout, pustil holku a dal se do mě,“ řekl Frištenský Lidovým novinám. Pro server iDnes.cz potom doplnil, že mu strážník strhl brýle a do očí nastříkal pepřový sprej, což potvrzuje i videozáznam jednoho z kolemjdoucích, který zveřejnila televize Nova.

Seniorovi za účast na konfliktu nyní hrozí soud kvůli násilí proti úřední osobě. Do jednoho ze zasahujících strážníků totiž strkal a chytal ho za košili. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Frištenský na strážníka nyní hodlá podat trestní oznámení. Zásah na Andělu již také prověřuje policejní inspekce.

pepazdp ( 11. října 2012 00:19 )

Ale houby. Za prvé by jim do toho neměl proč kecat, jelikož oni se prostě nechovaj jako ta naše prasata. Za druhý, kdyby přece, tak by ho dostali do klepet bez taseru levou zadní. Jak už jsem psal, bez zbytečného násilí, bez divadla, bez ponižování, jedním chvatem. I když jim zákon použití taseru umožňuje, používají ho jenom v nezbytných případech. Morálka a hrdost jim nedovolí zjednodušovat si práci zbytečnou brutalitou. Sice i u nich se najde pár zamindrákovanejch blbů, jak je možno vidět na youtube, které slouží v tomhle případě jako "deska hanby", ale jsou dost vzácní a ostaní poldové jima pohrdaj.

12356 ( 10. října 2012 23:54 )

Zapomnel jsi akorat dodat, ze kdyz ti amicky poldove nekoho zatykali, tak jim do toho nekecal nejaky potrhly dedek, kterej si hral na gentlemana, jinak ver mi, ze by ten taser pouzili bez vahani...

pepazdp ( 10. října 2012 23:02 )

Jenže u nás abys slušnýho poldu s lucernou v poledne hledala To s tím taserem je zažitej omyl. Ten používaj jenom na ty, co kladou odpor a jsou fyzicky vybaveni tak, že neni možné je nacvičeným chvatem spacifikovat do pout. Tam by měl ten stařík ve vteřině pouta aniž by na sobě pocítil jakékoliv hrubé násilí nebo byl jakkoli ponižován. Pokud nemáš možnost si tam udělat výlet a přesvědčit se na vlastní oči, zkus nějaký dobrý dokumentární film na tohle téma. Já tam žil půl roku, takže celkem slušně vím, jak to tam chodí. Vzhledem k tomu, že jsem tam chtěl poznat život ze všech stran, viděl jsem i pár zatčení na vlastní oči. Žádný taser, žádné divadlo, prostě to šlo ráz, na ráz a než lumpovi vůbec došlo co se děje, měl nasazený klepeta.

12356 ( 10. října 2012 22:57 )

Tady mas video, kdy policat pouzil taser na 72 letou zenu, ktera si myslela, ze kdyz je stara, tak je jak se rika "above the law". Zakony plati pro vsechny stejne, jak pro mlady, tak pro stary. No a komentatori museli sami uznat, ze policajt jednal podle zakonu..... http://www.youtube.com/watch?v=UNPuVh5eACw

12356 ( 10. října 2012 22:45 )

pepozdp, jiste je jedno, vsude najdes slusny poldy a vsude najdes swine i v Americe. A nakonec deda mohl byt rad, ze dostal jenom peprak, americky policajt bez rozdilu veku, pokud na nej sahnes, tak je to taser a ten do si budeme vykladat, poradne zaboli a udela poradnou diru do kuze...

Zobrazit celou diskusi