Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Směšné tresty v kauze Janoušek: Policistům snížili platy

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
21. května 2012
20:00

Za zbabraný zásah v případu nehody lobbisty Romana Janouška rozdělilo policejní vedení tresty zasahujícím policistům - čtyřem snížilo plat, pátý vyvázl s napomenutím a dva další bez trestu!

Nejdřív opilý boural, pak srazil vietnamskou řidičku a nakonec se dal na útěk – lobbistu Romana Janouška však policisté dohnali a byla z toho kauza jako hrom.

Janouškovi hrozilo za těžké ublížení na zdraví 10 let natvrdo. Navíc v době, kdy se začal přetřásat díky odhaleným odposlechům Janouškův vliv na Pražský magistrát, který kdysi vedl jeho povedený kamarád, exprimátor Pavel Bém. Jenže na kmotra kmotrů Janouška si jen tak nikdo nepřijde.

Policisté s pohrozením, Janoušek s podmínkou?

Policisté se k němu při zásahu chovali servilně, nechali ho dokonce i telefonovat. A neskončil ani na záchytce. Jeho oběť sice museli odvézt do nemocnice, odkud ji i po týdnech léčení a náročné operaci odnášeli v mizerném stavu a psychicky zlomenou. Nakonec ale u soudu stejně vypovídala v Janouškův prospěch... A Janoušek tak může vyváznout dokonce s podmínkou.

Ani tresty pro policisty, zasahující v jeho případu, nebudou nijak vysoké. „Čtyřem policistům byl snížen služební příjem a jednomu policistovi uděleno písemné napomenutí. U zbývajících dvou policistů nadřízení od uložení kázeňského trestu upustili, jelikož k nápravě postačuje samotné projednání kázeňského přestupku," sdělila dnes mluvčí pražské policie Andrea Zoulová s tím, že rozhodnutí není pravomocné a potrestaní mají lhůtu, aby se proti trestům odvolali.

mariakoka ( 22. května 2012 12:01 )

Nasla jsem zajimave cteni na http://kuc.cz/upe0he/ a pripada mi to genialni

e.44 ( 22. května 2012 11:40 )

Píšu snad něco o nějakým oznamován? nebo netušíš co je podnět na vyšetřování?

zamlzena ( 22. května 2012 09:52 )

 nemusí se nic oznamovat a policie může začít šetřit i bez oznámení.

zamlzena ( 22. května 2012 09:51 )

Někdy je jen napomenutí nebo doporučení jiného postupu a úředník je na svém msítě dál. Proto jsous tále arogantnější a odvážnější. To potrestaní si envěděli zřejmě rady, ale někdy jsou pochybení úmyslná a to je asi horší.

mariopuzo ( 22. května 2012 09:32 )

ony to zas tak směšný tresty nejsou. Generální inspekce neshledala, že ti policisté se dopustili trestného činu a šlo tedy pouze o přestupek za porušení závazného pokynu policejního prezidenta, jak postupovat při šetření dopravních nehod....vyšší trest už je jenom odebrání hodnosti....největší špína je Husák, který za tím celým stál...ono je strašně jednoduchý ty řadový policajty odsoudit, ale když zavolá náměstek prezidenta, aby se k janouškovi chovali slušně a ve všem mu vyhověli, tak je strašně těžký se zachovat jinak...sáhněte si všichni do svědomí, když vám v práci váš GM nařídí nějaký nesmysl, taky nepolemizujete a uděláte o co vás žádá....a že s toho janoušek vyleze bez trestu je jasný od začátku a ani ho to nebude nic stát....nebuďte naivní ta vietnamská lůza to nedělá pro nějaký ten milion od janouška...nedostane od něho vůbec nic..vlastně ano dostane to, že bude moct dělat to co doteď...a to kšeftovat s pašovanými cigaretami, který jí dodává janouškův kamarád Kučera-člen kalabrijské mafie a který to všechno přes Lžičaře s tou špínou šikmookou zařídil, takže zase bude okrádat stát na daních.....Janoušek měl prostě štěstí, že nepřejel normálního člověka, ale zase jenom ksindla, kterýho živí mafie....

Zobrazit celou diskusi